Posted in Inspiration

Studerende i København – en guide!

Studerende i København – en guide! Posted on marts 1, 2018Leave a comment

Er du studerende eller ved at søge ind på studie, og drømmer du om en tilværelse i Danmarks skønne hovedstad? Så er det frem med flyttekasserne og afsted, lige så snart du har fundet et sted at bo. København byder på utallige oplevelser og muligheder og er en af Danmarks bedste byer at være ung og studerende i. Læs denne guide, og bliv klogere på, hvordan du bedst skaber dig en god og sjov tilværelse som studerende i København.

 

Alt det praktiske

Før du når til det sjove, skal noget af det praktiske være på plads. At flytte til København kræver naturligvis, at du har et sted at bo. Desuden skal du have købt møbler, fundet en roomie og søge boligstøtte. Meget af det praktiske falder på plads hen ad vejen, men det er en fordel at få styr på det så hurtigt som muligt. For at kunne studere og i det hele taget fungere som ungt menneske i dagens Danmark er det desuden vigtigt, at du får anskaffet dig internetadgang. Her er det en god idé at udnytte muligheden for at spare lidt penge ved at anvende en rabatkode, der kan give dig et godt tilbud på et internetabonnement.

 

Få mest muligt ud af din SU

Som studerende på SU er pengene ofte små, når først huslejen og de faste omkostninger er betalt. Mange studerende har et job ved siden af studiet, hvilket kan forsøde tilværelsen en smule, men der er i de flestes tilfælde stadig ikke økonomi til de helt store middage og begivenheder. Der findes mange budgetvenlige muligheder i København, hvad enten du skal ud at spise, have en på opleveren eller shoppe nyt tøj. Husk altid at spørge efter studierabat, da mange steder har det uden at skilte med det.

 

Spis på budget i København

Der findes en lang række spisesteder i København, der er velegnede til studerende med få penge på lommen. Kældercaféen Café Kreuzberg er et godt bud, hvor du kan få suppe med brød eller en sandwich for blot 69 kroner. Copenhagen Street Food er ligeså værd at besøge, hvis du gerne vil smage anderledes mad fra hele verden til en fair pris. Desuden er opgivelserne her hyggelige og perfekte til en hyggelig aften med venner og bekendte, hvad enten I skal spise stor middag eller blot have et glas vin eller en kop kaffe.

 

Oplevelser der ikke koster en bondegård

I København er der masser af muligheder for at få nogle oplevelser, der ikke koster kassen. Du kan ganske gratis pakke en picnickurv og medbringe den og din kæreste eller veninde til hygge og spisning i en af Københavns mange parker eller haver. Besøg desuden Glyptoteket, der har gratis indgang hver tirsdag, og som er et besøg værd med sin flotte kunst og en tagterrasse med udsigt over København. Tag på kanalrundfart med Netto-bådene for 50 kroner, og oplev København fra vandet eller gå en tur på Christiania, og nyd diversiteten samt den afslappede tilgang til livet.

 

Shopping

I København findes en masse highstreet butikker, der er kendt for sit smarte tøj til billige penge. Gå en tur ned ad strøget, og besøg disse butikker. København er desuden kendt for sine utallige vintagebutikker, der er spækket med lækre sager til gode priser. Vintagebutikkerne findes i alle afskygninger, og det er uden tvivl muligt at finde noget til enhver smag.

 

København er fuld af muligheder og oplevelser, der ikke behøver at koste en formue. Udnyt studierabatterne og gå efter budgetvenlige alternativer, når du skal spise ude, have en på opleveren eller shoppe.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *