Posted in Blandet

3 gode råd til at få succes med din jobansøgning

3 gode råd til at få succes med din jobansøgning Posted on april 15, 2021Leave a comment

Uanset om du er ledig eller drømmer om at få et nyt job, er det godt at vide, hvordan du skriver en god jobansøgning. Jobansøgningen er din måde, hvorpå du kan skabe interesse hos en potentiel arbejdsgiver. Der er typisk mange ansøgere til samme stilling, og derfor er det vigtigt at skabe en personlig ansøgning, der får dig til at skille dig positivt ud fra mængden. Med en ansøgning skabelon har du et rigtig godt udgangspunkt for at bygge din ansøgning rigtigt op.

Her på siden får du tre gode råd til din næste jobansøgning.

1.      Sørg for en grundig research. Hvis du vil blive endnu klogere på, hvordan du kan udfylde en virksomheds ønsker, er der god grund til at sætte dig ind i dennes behov. Derfor er det vigtigt, at du læser jobannoncen godt igennem, ligesom du kan ringe til virksomheden for at få afklaret eventuelle spørgsmål til stillingen.

Når du har gjort en god research, har du det ideelle udgangspunkt for at kunne skrive en jobansøgning, der taler til virksomhedens værdier og ambitioner.

Fortæl din motivation for at søge stillingen

Hvis du vil øge dine chancer for at nå til en personlig jobsamtale, er det afgørende, at virksomheden kan læse, hvorfor du bare må have jobbet.

2.      Skriv om din motivation for at søge stillingen. Du kan eksempelvis forklare, hvorfor virksomheden eller arbejdsopgaverne tiltaler dig, ligesom du bør understrege, hvordan dine kompetencer kan være til gavn for arbejdspladsen. Det er vigtigt, at dit engagement og personlighed kommer frem i ansøgningen. Tænk over sprogbruget, så det passer til virksomhedens tone of voice.

Sidst, men ikke mindst, bør du komme med konkrete eksempler på, hvorfor du er kvalificeret til stillingen.

3.      Fortæl de gode historier. I stedet for at skrive, at du er både ambitiøs og arbejdsom, kan du klarlægge, hvordan du netop brugte disse kompetencer til at gennemføre en række forskellige projekter. På den måde får virksomheden et indgående kendskab til, hvordan den reelt kan få gavn af dine ressourcer.

Når du har styr på rådene, har du gode forudsætninger for at skrive en attraktiv jobansøgning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *