Posted in Restauranter

5 restauranter der er værd at besøge i Danmark

5 restauranter der er værd at besøge i Danmark Posted on september 1, 2021Leave a comment

Der er mange mening om, hvad man skal spise, når man tager på ferie. Skal man prøve noget af det lokale mad, skal man forsøge at finde noget, som minder om maden, man kender hjemmefra, eller skal man bare gå på McDonalds hele ferien igennem? Meningerne er næsten lige så mange, som der er restauranter i Danmark.

Valget kan være svært for mange, især hvis man er en børnefamilien, hvor der kan være stor uenig om, hvad aftensmåltidet skal bestå af. Vi skal ikke gøre os til dommere over, hvad der er rigtig ogforkert, men vi vil give vores bud på, hvilke fem restauranter, der er et besøg værd, når man tager på ferie i Danmark.

Geranium

Danmarks eneste restaurant med 3 Michelin stjerner hedder Geranium, og den ligger fint placeret i midten af København. Restauranten drives af Rasmus Koefod, som i 2011 blev kåret til verdens bedste kok. Hans ekspertise indenfor madkunsten kommer til udtryk i de lækre retter, som Geranium har på menukortet. Et menukort der er lige så spændende og medrivende som denne artikel om Betways bonusser.

Med en placering på 8. etage er der ikke bare storhed over maden, men også i omgivelserne. Maden er en blanding af det klassiske og det kreative. Så er man klar på en madoplevelse af de helt store, er Geranium et oplagt og populært valg.

Alchemist

Vi fortsætter listen med endnu en af de danske Mechilin Restauranter. Denne gang er valget faldet på Alchemist. Bag restaurantens enorme bronzedøre gemmer der sig en madoplevelse i allerhøjest kvalitet. Det er dog ikke kun en madoplevelse ud over det sædvanlige, man får hos Alchemist. Under måltidet er der både musik og optrædener, der binder hele oplevelsen sammen til noget helt unikt. Har man lyst til at prøve noget, man sjældent er i nærheden af under normale omstændigheder, er Rasmus Munk og medarbejderne hos Alchemist klar til at give dig en på opleveren.

Noma

Man kommer ikke udenom Noma på en liste over de bedste restauranter i Danmark. René Redzepi & Co hos Noma har i den grad bragt nordisk mad ind på verdensscenen med deres utrolig kreative tankegange. Noma har 2 Michelinstjerner, og de er faktisk blevet kåret til verdens bedste restaurant hele fire gange, så der er garanti for en oplevelse i absolut særklasse, hvis man vælger at lægge vejen forbi de fantastiske kokke hos Noma. Et besøg på en restaurant fra allerhøjeste niveau kunne også være et godt bud på en gave til den bedre halvdel.

Henne Kirkeby Kro

Det kan måske være svært at forstå for udenforstående, men der findes rent faktisk topklasse restauranter udenfor København. Nærmest så langt man kan komme væk fra hovedstaden, findes den vestjyske kystby, Henne, hvor en af Danmarks allerbedste restauranter, Henne Kirkeby Kro, forsøder tilværelsen for vestjyske madentusiaster.

Kombinationen af friske råvarer fra egen køkkenhave og friske fisk fra Vesterhavet har gennem tiden været så overbevisende, at det har kastet hele 2 Mechlinstjerne af sig. Chefkokken Paul Cunninghams evner i køkkenet har været så eftertragtet, at han tidligere på året fik æren af at designe en ny McDonalds burger.

Café Victor

Efter turen til vestkysten og inden man skal i lufthavnen for at rejse hjem fra ferien, kan man gøre sig selv den tjeneste at tage et smut forbi Café Victor. Cafeen er ikke en decideret restaurant, men de serverer dog dejlige franskinspirerede måltider til overkommelige prisern.

De er ikke mest kendt for deres gastronomiske evner, men derimod for at mange af de rige og berømte ofte frekventerer stedet. Et dejligt måltid i gode omgivelser er en god afslutning på ferien til Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *