Posted in Andet

Alternativer til det almindelige banklån

Alternativer til det almindelige banklån Posted on november 23, 2020Leave a comment

Dette indhold er sponsoreret

Der kan være mange grunde til, at man overvejer et banklån. Dog er der mange, der tøver, fordi det i dag kan være svært at få lov til at låne penge. Ønsker du at blive klogere på de alternativer, der findes til banklånene, så skal du læse med her, hvor du bliver meget klogere på netop alternativerne til det klassiske og traditionelle banklån.

I dag har du muligheden for at låne penge på nettet

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok. Teknologien har i dag åbnet op for et hav af muligheder, og en af mulighederne er, at du i dag kan låne penge på nettet. Ligesom det klassiske banklån er det er dog naturligvis ikke uden konsekvenser.

Lånemarkedet på nettet er stort, og der findes både mange låneudbydere, mens du også nemt kan fare vild i de mange lånetyper. I dag er der næsten ingen hverdag, der er ens, og derfor er der lavet lån, som næsten passer til enhver situation. Der findes alt fra store lån til små kviklån og er det noget, du overvejer, bør du sætte dig godt ind i de forskellige typer, inden du beslutter dig. Dette kan du eksempelvis gøre hos Superkredit.

Ligesom med det klassiske banklån har lånene på nettet også nogle konsekvenser. Eksempelvis er der renter på, når man låner penge, hvilket betyder, at de lånte penge vokser sig større og større for hvert år, der går. Det kan derfor være en god idé at starte med at tilbagebetale lånet hurtigt, så man ikke kommer til at betale en mængde penge tilbage, som er meget større end den mængde, man oprindeligt lånte. Derudover er der også ÅOP og løbeperiode, du skal sætte dig ind i. Løbeperioden fortæller dig noget om, hvor meget tid du har til at tilbagebetale lånet i, og det er vigtigt at overholde. Overholder du nemlig ikke løbeperioden, kan du risikere at blive stemplet som dårlig betaler, og havner man først i RKI, kan det være svært at komme ud af igen.

RKI er en liste over dårlige betalere, og at stå der kan betyde, at du kan få svært ved at låne penge i fremtiden. Det vil vise låneudbyderne, at du tidligere ikke har overholdt de aftaler, du har indgået, og derfor er der ikke mange, der tør låne dig penge igen. Det er dog muligt at komme ud af igen – det kan bare tage tid.

Mangler du penge, kan du også sælge værdigenstande

Lån er ikke uden konsekvenser, som du kan læse ovenfor, og står du og overvejer at låne penge, bør du undersøge, om du har andre alternativer end det. Eksempelvis kan salg af værdigenstande også være et alternativ til det klassiske banklån, hvis du akut står og mangler nogle penge. Vælger du at sælge ud af dine værdigenstande, undgår du at skrive under på en låneaftale, som kan have store konsekvenser for dig fremadrettet. Du har derved heller ikke den konstante bekymring om din gæld, og du kan fortsat bruge penge med god samvittighed.

Måske kan du tage en ekstra vagt eller to?

Dette er ikke et lån, men det er et alternativ til at låne, hvis du står og mangler penge. Det er sjældent en langtidsholdbar løsning at låne penge, og derfor bør du forsøge at finde en anden løsning, hvis du står og mangler penge. Du kan eventuelt undersøge, om det er muligt at tage en ekstra vagt eller to på dit arbejde. På den måde behøver du ikke at låne penge andetsteds, og du vil derved kunne fortsætte dit liv, som du plejer. Du har altså ikke en lån, som du konstant skal tænke på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *