Posted in Hele København Kultur

17 Anderledes oplevelser i København

17 Anderledes oplevelser i København Posted on april 16, 2020Leave a comment

anderledes oplevelser i københavn

Skal du en tur til København for at være turist, eller leger du blot turist i egen by, så har vi fundet 17 anderledes oplevelser du kan udforske i København. Der er både noget for familier med børn, for voksne og oplevelser, som er helt gratis.

Indholdsfortegnelse

  1. Anderledes oplevelser i København for børn
  2. Anderledes oplevelser i København for voksne
  3. Anderledes oplevelser i København, som er gratis

Anderledes oplevelser i København for børn

Hvis du og din familie overvejer og tage en tur til København og opleve byen, har vi her 7 fantastiske steder, som både er lærerige, kreative og sjove for både børn og voksne.

1. Design Museum Danmark
De tilbyder børneværksteder, hvor børnene kan få lov til, at være kreative og samtidig få deres produkt med hjem efter besøget. Der er yderligere mulighed for, at man kan gå en tur på museet før eller efter besøget på værkstedet. Det er vigtigt for Design Museum Danmark at selve processen, materialerne og kreativiteten kommer i spil hos de små. Denne oplevelse koster ikke mere end 20 kr. per person. Dette er derfor en billig, sjov og kreativ oplevelse du kan få med dine børn i København.

Pressefoto af Nikolina Olsen-Rule

Note: Et tip vi har fået fra EventButler er, at Design Museum Danmark også kan danne historiske og eksklusive rammer for alle typer events såsom dagsmøder, gallamiddage og andre mærkedage. Skal i afholde et event eller en fest i fremtiden så kan i tage fat i EventButler, der kan hjælpe jer med at finde det perfekte sted til jeres privatfest eller firmaarrangment.

2. Anemone teatret
Anemone teatret er et sted, hvor de laver forestillinger målrettet til deres publikum, som er 5-12-årige. De lægger stor vægt på at lave forestillinger, som giver indblik i verdenen, men sådan så de små kan forstå det. De går stadig meget op i, at børnene skal gå fra forestillingerne med en undren og spørgsmål, som deres forældre efterfølgende kan svare dem på. Anemone teateret sætter stor fokus på at være barn i en stor og foranderlig verden. Man møder derfor forskellige kulturer og generationer, hvor der skabes samvær enten som skuespiller eller som tilskuer.  
   

3. Trafiklegepladsen i Fælledparken
Legepladsen i Fælledparken kan give dig mulighed for at lære dit barn at færdes sikkert i trafikken. Legepladsen er indbygget som trafikken normalt ser ud med veje, skilte og fodgængerfelter. Det er muligt at leje en cykel til dit barn, det er samtidig også muligt at gå hånd i hånd og snakke om, hvordan man færdes netop, hvor i står. Dette er en god mulighed for at lære børn, hvordan man færdes i trafikken på en sikker måde. Legepladsen vil gøre det en del sjovere at lære om trafiksikkerhed set fra børnenes øjne.       
 

4. Experimentarium

Experimentarium er et videnskabscenter for både børn og voksne. Der er både lyslabyrinten, bobleriet, puls torvet, hovedbruddet og mange flere. På jeres rejse igennem Experimentariums udstillinger kan i lege jer til viden omkring vand, lys, lyd, energi, vind og en masse mere. De har sat i højsædet at gøre det spændende og sjovt for børn at lære om videnskab, samtidig med, at det også er interessant for voksne. Dette sted er altså et science center for både nysgerrige børn og voksne. Tag familien med og blive klogere på videnskaben på en sjov måde.   


Pressefoto: David Trood

5. Statens museum for kunst
Statens Museum for Kunst er Danmarks største atalier for børn. Her kan fantasien få fri leg på et lærred. I vil både som børn og voksne kunne udforske jeres kreative sind. I ville her i børnenes værksted altid møde en huskunstner, altså en vært som er uddannet for kunstakademiet, til at hjælpe jer med at finde jeres kreative side eller udvikle den endnu mere. Værkstedets tema skifter og er inspireret af museets aktuelle særudstillinger. Kom og have en sjov dag med dine børn og skab jeres egen kunst. Dette er gratis for børn under 18 år.  
     

6. Børnenes arbejdermuseum
Børnenes arbejdermuseum møder børnene i øjenhøjde og giver dem mulighed for at kommer tilbage i tiden, helt tilbage til slutningen af 1800-tallet og frem til 1980. Det er muligt for børnene at klæde sig ud, lege at de er bybud i købmandsbutikken og sortér flasker på bryggeriet. Samtidig kan de se og få en forståelse for, hvorfor børn i gamle dage ikke havde deres eget værelse og måske ikke havde noget legetøj. Museumet giver børnene indblik i, hvordan arbejderbørnenes liv var dengang. Det er lærerigt og sjovt både for børn og voksne.  

Pressefoto Børnenes Arbejdermuseum

7. Børnenes museum på nationalmuseet
Dette er et museum, hvor børnene må røre og lege med alt. De kan tage på sejltur over havet i et vikingeskib, de kan blive klogere på deres bedsteforældres timer på skolebænken, de kan lave mad i det gamle køkken fra middelalderen og meget mere. Ikke nok med, at nationalmuseet har et museum målrettet til børn, hvor der er tilladt at lege, så er der også tænkt på børnene på udstillingerne udenfor nationalmuseet. Her findes de sjove kedsomhedsknapper, disse knapper gør det mere spændende for børnene at se udstillingerne. Ingen ved, hvad der sker når man rører ved en kedsomhedsknap, måske taler maleriet, måske går der ild i en samling eller måske er der en drage, der forbløder. Ingen ved det, men tage dine børn med og udforsk nationalmuseets store hus.        

Anderledes oplevelser i København for voksne

Er du på udkig efter en anderledes voksenoplevelse i København, så har vi her fundet 5 interessante oplevelser som du kan finde i København. De er både kulturelle, aktive og sjove.   
 
1. Goboat
Oplev København til vands. Du vil se byen på en helt ny måde og læg mærke til andre ting end du plejer. Københavns havn er fyldt med fantastiske bygninger og smukke åndehuller, der er historiske kanaler, imponerende nye arkitektur og små charmerende kroge og miljøer, der er klar til at blive udforsket og oplevet. Du er din egen kaptajn og kan have op til otte personer med på din båd. For at være kaptajn kræver det blot, at du er over 18 år.
   

2. Drop in Yoga
Er du på udkig efter en ny, aktiv og anderledes oplevelse i København, kan du prøve drop in yoga. Her kan du prøve forskellige yoga timer, og få udforsket denne disciplin. Der er mange steder i København, der tilbyder drop in yoga timer. Så tag din partner, ven, veninde, mor eller far med under armen og prøv en drop in yoga time. 
    

3. Escape room
Er du på udkig efter noget anderledes og lidt ud over det sædvanlige, så prøv et escape room. Dette er en oplagt mulighed til at prøve noget nyt, hvor det handler om og være kreativ, samarbejde og evnen til at holde hovedet koldt. I har 60 minutter til at løse opgaver, finde skjulte døre og undgå den konsekvens, der venter hvis ikke i koordinere, kommunikere og tænker ud af boksen. Det er en sjov og anderledes måde at bruge tiden på, omend det er med dine kolleger, dine venner, din familie eller til en polterabend eller andet. Der er alt fra detektiver og gådeløsere til adrenalinpumpende oplevelser – prøv det og glæd dig til at opleve en anden verden.
          

4. CopenHot
Dette er for jer, som synes i har brug for en anderledes wellness dag. Hos Copenhot kan i leje et sejlende boblebad. Her vil i blive sejlet rundt i Københavns kanaler, mens i sidder og nyder en dags wellness. I kan ud over dette og også leje et stationære boblebad, i kan også leje en privat panorama sauna, hvor i blandt andet kan se marmorkirken og den lille havfrue. CopenHot tilbyder ligeledes en masse andre og anderledes wellness oplevelser.   
 

5. Cisternerne
Cisternerne er en gammelt underjordisk vandforsyning til hovedstaden, som nu er blevet lavet om til en urban drypstenshule med et helt nyt klimaforhold. I dag er det et udstillingssted for samtidskunst, så tag på en sejlads og udforsk de underjordiske kamre. Dette kan både gøres som voksne, men de tilbyder også ture for børnefamilier. Så tag hinanden under armen op træd ind i en hemmelig verden og oplev samtidskunst i en drypstenshule i centrum af København.  

Læs også: Guiden til italienske spisesteder i København   

Gratis oplevelser i København:

Er du på udkig efter anderledes oplevelser i København, som er gratis men som stadig er spændende og sjove så har vi fundet 5 steder, du bør opleve – både udendørs, indendørs, kulturelt inspirerende og sjovt.  

1. Botanisk have
Botanisk have rummer Danmarks største samling af levende planter og den største samling af præserverede planter i herbariet. Haven har til formål at øge vores viden og forståelse for planter og svamperigets mangfoldighed og dermed skabe kendskab til planter og svampe samt deres bevarelse. Ikke nok med, at man får en stor viden inden for botanik, er det også et utroligt smukt og fortryllende åndested man træder ind i. En verden af planter i midten af København. Dette er gratis, dog er der entre ved palmehuset. 
  

2. Museumsbesøg på Glypoteket eller Thorvaldsens museum
Er du på udkig efter et kulturelt pust, så kan et besøg på Glyptoteket være en mulighed. Glyptoteket rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande, som tilbyder nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6000 år. Hver tirsdag er der gratis indgang, hvor du har mulighed for at fordybe dig i Glyptotekets store samling.
Yderligere kunne en tur på Thorvaldsens museum være interessant. Museumet byder på dekorerede lofter, mosaikgulve og ikke mindst Bertel Thorvaldsens skulpturer i gips og marmor. Museet byder på kunst og arkitektur i verdensklasse. Her er det gratis at komme ind om onsdagen.      

Pressefoto Ole Haupt v. Ny Carlsberg Glyptotek

3. Kastrup søbad
Dette søbad er beliggende i Øresund og er en arkitektonisk perle og et fuldkommen magisk sted. Stedet har den bedste udsigt til Saltholm Ø og Sverige. De tilbyder selvfølgelig gode svømmemuligheder med beskyttede forhold. Deres faciliteter omfatter blandt andet omklædningsrum med brusebade og skabsopbevaring, og for dem der er lidt vovede, er der mulighed for, at man kan springe tre eller fem meter fra det cirkelformede badeanlæg. Ikke blot om dagen er det et magisk sted, om aftenen lyser spotlights op, som giver en smuk belysning effekt i vandet.     

4. Pumpehusets byhave
Dette sted afholder masser af koncerter hen over sommeren, hvor en stor del at disse koncerter er gratis. Tag familien, vennerne eller din partner med ud og nyde god musik, kolde drinks i Pumpehusets hyggelige grønne oase i København. Du kan spise på den nye restaurant, som serverer sydamerikansk street food som tacos, hjemmelavet chorizo hotdogs, klassiske argentinske steak-sandwich, burger og stærk hjemmelavet habanero salsa. Udover at høre god musik, få lækre drinks og spise kan man blandt andet spille brætspil og til tider være med til karaoke og bingo.   

5. Know your ’bro
Leder du efter kulturel indsigt og oplevelse i København så er know your ’bro den perfekte løsning. Dette giver dig mulighed for at udforske både Nørrebro og Vesterbro og finde små perler samt få stor kulturel og historisk indsigt i de tæt befolkede kvarterer. Ved hjælp af videoklip, billeder, tekst og et bykort på mobilen kommer du på vandring gennem Skandinaviens mest multikulturelle kvarterer i København. Det er en spændende måde at kunne få ny viden og det er en guidet tur, men du kan tage alle de pauser, du har lyst til.       

Vi gør dog opmærksom på at tjekke åbningstiderne for de forskellige oplevelser, da der kan være forskellige åbningstider alt efter sæson.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *