Posted in Shopping

Betaling i butikker i København – nu med Bitcoins!

Betaling i butikker i København – nu med Bitcoins! Posted on august 22, 2019Leave a comment

Sponsoreret indlæg.

Mange danskere er i dag hoppet med på kryptovaluta-bølgen og har investeret i forskellige af slagsen som f.eks. Bitcoins, som var den første form for kryptovaluta på markedet. Senere er der kommet nye valutaer til som f.eks. Facebooks egen form for kryptovaluta, kaldet Libra Coin, som har været meget omdiskuteret i medierne på det seneste.

Ude i virkelighedens verden, uden for internettets mange handler og krinkelkroge, kan man også godt betale med Bitcoins. I Danmark er der op til 50 butikker, hvor man kan bruge kryptovalutaen som handelsform og på verdensplan er der tusindevis af steder.

Her i artiklen kan du få en introduktion til Bitcoins og kryptovalutaer generelt og lære mere om hvordan det hele fungerer.

Historien om Bitcoins

Bitcoin  er uden tvivl den mest kendte form for kryptovaluta, da det var den første af sin slags på markedet, men også da særligt Bitcoins af alle kryptovalutaerne har været omgivet af lige dele mystik og eventyr. Det hele startede i 2009, hvor den mystiske karakter Satoshi Nakamoto, som ingen ved hvem er og som sandsynligvis dækker over en gruppe af programmører, afslørede sin plan for den nye online kryptovaluta, der skulle fungere som et alternativ til de faste valutaer, og adskille sig herfra ved ikke at være styret af en centralenhed bag, som de fleste landes national-valuta styres af centralbankerne.

Bitcoins er derimod styret af en peer-to-peer teknologi, der kort fortalt går ud på, at værdien af Bitcoins defineres ud fra handlen mellem brugerne af systemet. Det dækkes op af en blockchain, som fungerer som en åben fælles regnskabsbog, hvor alle transaktioner overhovedet med kryptovalutaen noteres, om det er tyggegummi eller pizza, der forhandles med. Endeligt kan man altså også handle internt med kryptovalutaen, hvis værdi virkeligt har taget en himmelflugt siden 2009. Den mest sigende historie om Bitcoins er uden tvivl den første handel med kryptovalutaen, som den amerikanske programmør og Bitcoin-entusiast Laszlo Hanyecz foretog i 2010, hvor han købte to pizzaer for 10.000 Bitcoins og betalte, hvad der i dag svarer til over en halv million danske kroner. Et par dyre pizzaer, kan man sige, men også et vidne om den ekstreme værdistigning, der forekom efter at den første handel med kryptovalutaen gik igennem.

Hvordan bruger man Bitcoins?

Der er altså to måder, man kan anvende Bitcoins på: dels ved at handle internt med kryptovalutaen, som foregår på markedet på samme måde som aktiehandler. Nogle investorer bruger endda kryptorobotter til at overvåge markedet og foretage de rigtige køb og salg på de rigtige tidspunkter, nøjagtigt som mange gør på aktiemarkedet.

Læs mere om emnet her og bliv klogere på hvordan du bærer dig frem med bitcoin.

Man kan også bruge kryptovalutaen til at handle i butikker, hvilket i Danmark nu er oppe på omkring 50 stks, men stadigt stigende. Du kan både købe en øl på The Jane og Heidis Bier Bar, betale fitness i Crossfit 2400, bestille mad hos Palæo og købe kunst hos Artkemi for pengene i København – og så kan du bruge madleveringstjenester som hungry og betale din webhosting online. God shopping!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *