Posted in Andet

Den ideelle hæk til både hus og have

Den ideelle hæk til både hus og have Posted on november 11, 2020Leave a comment

SPONSORERET

Danmark er et haveland. Og et smukt et af slagsen. Overalt kan man således finde flotte scenerier, der giver husenes umiddelbare omgivelser kulør og nuance. En pryd for øjet. Også her i vores dejlige København holdes der pæne haver, der er med til at gøre byen til en af verdens smukkeste hovedstæder.

At holde en have kræver tid og flid. Og man kan heller ikke undgå at skulle sikre haven fra både vind og andre uvedkommende elementer. Derfor vælger mange af de københavnske haveejere også at sikre deres have med en hæk. En stor del af disse har allerede forelsket sig i kirsebærlaurbærhækken.


Hvad er en kirsebærlaurbærhæk?

Denne type af hæk er meget populær i hele verden. Hækken er meget stærk, og er samtidigt hurtigvoksende. Det betyder, at man ikke behøver at være forsigtig, når man skal beskære sin kirsebærlaurbærhæk. Den vil hurtigt vokse sig pæn og rank igen. Derudover, så sikre dens flotte, aflange blade, som holder sig stedsegrønne året rundt, at både vind og støj kan reduceres til et minimum. Særligt støjreduktionen må siges at være en fordel, når man bor i København. I fuldt udvokset tilstand kan hækken imponere med sin 5 meters højde. Det gør den samtidigt ideel til de haveejere, hvis ejendom naturligt er lavt placeret. Kirsebærlaurbær er en artsrig familie, og kan se ud på forskellig vis. I nedenstående afsnit vil vi gerne hjælpe dig med at finde den rigtige type kirsebærlaurbær til at beskytte dit Københavnske paradis.


Arter af kirsebærlaurbær

Her i norden, og også i købstaden selv, ses tre arter af kirsebærlaurbær oftest. Her er tale om Rotundifolia, Novita og Caucasica.

Kirsebærlaurbær Rotundifolia er en særdeles udbredt art blandt haveejere. Denne tykke hækplante har en busket vækst, der kan skyde med op til 50 cm. om året. Dens store, stedsegrønne blade er en pryd for øjet, hvad end det er sommer eller vinter. Om foråret springer røde bær ud, som tiltrækker fugle. I samme periode blomstrer også creme-hvide blomster, der kan tiltrække forskellige arter af insekter. Dette skaber en naturlig interesse omkring hækken.

Kigger man over på kirsebærlaurbær Novita i stedet, så vil man finde en nyere, stærkere og mere tæt art af kirsebærlaurbær. Den skyder med op til 60 cm. årligt og danner, ligesom Rotundifolia, creme-hvide blomster, ligesom de såkaldte ”fuglebær” også kan findes her. Bemærk at fuglebær ikke er egnet til menneskeligt indtag.

Sidst, men ikke mindst, har vi gartnerens våde drøm. Kirsebærlaurbær Caucasica er en smallere og mere oprejst art af kirsebærlaurbær. Den skærmer for både lyd og vind, samtidigt med at den kan stå helt rank. Denne art er ikke velegnet sandholdig jord. Ude i botanisk have fungerer den til gengæld eminent.

Hvorfor vælge kirsebærlaurbær?

Udover sin byvenlige lyd- og vindreducerende effekt samt hækkens slående tæthed, da udgør kirsebærlaurbær samtidigt en flot baggrund til havens øvrige skatte. Dens konstante stedsegrønne farve kan skabe sammenhæng og dynamikken i haven er reddet med både fugle og insekters væren. Derudover er hækken nem at holde, lige som den også er nem at dyrke.

En kirsebærlaurbærhæk er for de haveejere, der vil værne om deres have. De haveejere, der også vil se et fuldt flor næste år. De haveejere, der i sidste ende bevarer København som en stedsegrøn perle i det kolde nord.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *