Majoriteten af den danske befolkning har prøvet at skulle påtage sig værtsrollen for en større forsamling i forbindelse med et arrangement. Typisk indebærer sådanne arrangementer både leje af lokale, indkøb af drikkevarer og kokkerering, hvorfor forberedelserne nemt kan blive uoverskuelige og stressende. Derfor er mange begyndt at ty til cateringfirmaer, der klarer drikkevarer og de mange kuverter, som skal serveres til den pågældende aften.
Hvad er catering?
Ordet catering daterer tilbage til år 1959, og betyder levering af mad og drikke fra et stort industrielt køkken til institutioner, kantiner, fly og lignende. Med andre ord, så er catering levering af mad og drikke fra et større køkken. Catering stammer fra det engelske ord, “to cater for”, som akkurat omhandler ideen om, at man servicerer andre. Den gastronomiske udvikling har betydet, at catering inden for de seneste 10 år har fyldt mere og mere i danskernes hverdag i forbindelse med store begivenheder, hvorfor der også er opstået en hyppig udvikling af cateringvirksomheder.
Hvornår er catering en oplagt mulighed?
Catering er i første omgang en oplagt mulighed, når man opererer med flere bolde i forbindelse med den afviklede begivenhed. Mange benytter sig af et cateringfirma, hvad end det er catering på sjælland, fyn eller i jylland, når de skal holde deres bryllup, hvilket kan skyldes en lang liste af årsager. Et bryllup involverer som regel en grundig planlægning, der omfatter mere end blot mad og drikke, hvorfor det kan være en aflastning for det forlovede par, at få fjernet den sten fra deres skuldre. På den måde sikrer de sig, at der er mere tid til udvælgelse af den perfekte lokation, arrangering af eventuelle indslag, det kan være en fortolkning af den traditionelle brudevals, og sidst, men ikke mindst, et udkast til bordplanen. De samme elementer kan ligeledes gøre sig gældende, hvis man agter at holde en konfirmation eller en rund fødselsdag.
Fordele ved at vælge catering
Når man tilvælger catering, så har denne service flere fordele både med henblik på de respektive værter, men også for den inviterede forsamling. Den mest iøjnefaldende fordel er, at værten på bedste vis får mulighed for at opvarte og forkæle sine gæster, fremfor at skulle styrte frem og tilbage, og bruge mere tid ude i køkkenet væk fra sine gæster, i stedet for at socialisere og hygge sig med dem. Derudover formår man også at kvalitetssikrer den serverede mad og drikke, da man selv har godkendt det anvendte cateringfirma. I forlængelse heraf, så minimerer man også risikoen for, at noget kunne gå galt i forbindelse med madlavningen, hvilket nemt kan være tilfældet, hvis man har kastet sig ud i nogle retter, hvor de forskellige processer kræver flair og ekstra opmærksomhed.
En professionel sparringspartner
Slutteligt får man også en professionel sparringspartner, hvor man selv har muligheden for at influere den valgte menu, man ønsker at servere for forsamlingen. Det kan eksempelvis være, at en række gæster har nogle allergier, som skal tages hensyn til, eller at enkelte gæster har valgt at leve vegansk eller vegetarisk.