Posted in Blandet

Er din bil blevet en skrotbil?

Er din bil blevet en skrotbil? Posted on juni 30, 2021Leave a comment

Når man kører rundt i københavn er det let at blive imponeret over alle de nye hybrid biler, elbiler og små biler der kører rundt. Det bærer tydeligt præg af at indbyggerne her er præget af grønne og miljørigtige købsbeslutninger. I mange andre lande og byer er det modsatte man ser. Tag bare Denver i Colorado, der har lige over 30% SUV kørende rundt i byen, de er store tunge benzinslugere. Eller hvad med Thailand hvor at nye Pickup trucks årligt tæller mellem 35-40% af alt bilsalget.

Med det toårige bilsyn blev gamle bulede eller rustne biler mere og mere sjældne, og specielt i København hvor at man som minimum skal have en nyere bil for at være hip, en hybrid eller elbil er naturligvis toppen af poppen.

Er du ligesom jeg en af dem som ikke har råd til at skifte bil hvert andet øjeblik, og er nød til at holde en 14 årig bil kørende, med alle de udgifter og kvaler det kan give. Så skal du holde øje med linjen hvor at din bil gør fra at blive defineret som en gammel bil eller en kørende bunke skrot.

Når at synsmanden giver en lang liste med ting der skal fikses før bilen kan gå igennem syn, og er der flere steder nævnt rust, så begynder det at være tegn på at din bil er blevet til en skrotbil.

Fra at tænke på bilen som en udgift, hvor du hele tiden er bange for at den igen bryder sammen, eller vil genererer flere store mekaniker regninger, til at tænke på den som en værdifuld bunke skrot begynder her.

Din gamle skrotbil er penge værd, måske endda så meget at der er til udbetalingen på en ny halvgammel bil.

Staten giver 2500 kr. for en almindelig bil, og hele 5000 kroner i skrotpræmie for gamle dieselbiler. Der til giver autoophuggerne alt efter model og stand, også et beløb oveni….. what?

Ser du, en autoophugger kan videresælge dine gamle brugte bildele, og endda tjene en god skilling på det. Din bil består nemlig af mere end 20 000 dele, og mange af dem koster meget som nye reservedele, og der kan man spare penge med at isætte brugte reservedele i stedet for. Det er ikke kan sælges er rigtig bilskrot, hvor at det som er jern, kan sælges som gammelt jern, og resten er nød til at blive bortskaffet miljørigtgt.

Så hvis du har brug for afhentning af din skrotbil på Sjælland eller i København, så kan du eksempelvis kontakte https://skrotmanden.dk/ der er kendt på Sjælland som en pålidelig aftager af skrotbiler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *