Posted in Shopping

Er du klar til Black Friday?

Er du klar til Black Friday? Posted on oktober 23, 2020Leave a comment

Den 20. november løber det hele af stablen – Black Friday altså. Den helt store tilbudsdag, hvor både butikker og webshops sælger ud af inventaret med ofte store rabatter. Men hvad skal du gå efter, og hvad skal du være særligt opmærksom på? Herunder gør vi dig klogere på Black Friday.  

Hvad er Black Friday?

Black Friday er en ærkeamerikansk begivenhed, der har fundet vej frem til de danske butikker, og som er blevet en fast tradition herhjemme efterhånden. Navnet skulle angiveligt komme af, at de høje rabatter skaber så store salg, at butikkernes regnskab, på denne dag, gå fra rød til sort.

Disse varegrupper bør du holde øje med

Det er ikke alle varegrupper, du kan forvente at spare en masse penge på. Det er f.eks. varer som havemaskiner, fiskeriudstyr, gardiner, alarmer og fødevarer, der sjældent er rabat på. Du kan i stedet for holde øje med de fleste elektronikgenstande, tasker, køkkenudstyr og tøj og sko, som der oftest er store rabatter på.

Og ser man på tidligere Black Fridays, så er det også særligt mode og elektronik, som de tilbudshungrende danskere jagter i stor stil. Af den grund kan det også være en rigtig god ide, at du i god tid har styr på, hvad du gerne vil købe på Black Friday, og ikke mindst hvilken størrelse du bruger. Det kan nemlig være kedeligt at måtte sende et par fede sko tilbage på grund af en forkert størrelse, og samtidig se at skoen efterfølgende er blevet udsolgt.

Pas på falske rabatter

Det kan være svært at navigere rundt imellem de mange tilbud og ikke lade sig lokke af de høje rabatter. Men det kan være en rigtig god ide at være en smule kritisk og holde et ekstra skarpt øje med priserne, for det sker at webshops udnytter dagen til at sælge varer til en falsk rabat. Med en falsk rabat menes der, at webshoppen hæver prisen på de enkelte varer op mod Black Friday for derefter at sænke prisen til lidt under normalpris, således rabatten er større end den reelle besparelse i kroner og øre.

Afdragsordning eller lån?

Med så store rabatter, som der falder hver Black Friday, kan det være enormt fristende at lade sig lokke – også selvom man måske ikke lige har pengene her og nu. Derfor tilbyder mange store online shops da også muligheden for en afdragsordning. Men en afdragsordning er ikke nødvendigvis den billigste løsning, hvis du sammenligner det lånte beløb med andre slags lån. Jyllands-posten skriver blandt andet, at ikke alle afdragsordninger er lige gode, og at nogle afdragsordninger ligefremt er dyrere end kviklån. Derfor kan det være en god ide at undersøge markedet, inden du takker ja til webshoppens afdragstilbud. Hos KreditNU kan du låne penge billigt, for der er nemlig ikke nogen månedlige renter, og der kræves i stedet kun et mindre etableringsgebyr på 12,61 % af lånebeløbet. Lånerammen lyder på 4.000 – 25.000 kroner, og der er derfor god mulighed for at kunne fylde kurven med masser af Black Friday tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *