Posted in Andet

Guide til hvordan du finder den perfekte vandrerygsæk

Guide til hvordan du finder den perfekte vandrerygsæk Posted on april 1, 2021Leave a comment

Står du i en situation, hvor du skal finde den helt rigtige vandrerygsæk til weekendudflugten væk fra byen, men ikke er klar over, hvad du skal tage højde for? Så har vi udarbejdet en guide, der tager dig med igennem de mest væsentlige punkter, der er værd at tage højde for, før man investerer i en rygsæk.

Køb rygsækken ud fra behovet

Før man begynder at navigere rundt på nettet efter det helt rigtige outdoor rygsæk, er det vigtigt, at man stiller sig selv spørgsmålet: Hvilket behov skal den kunne dække? Hvis man ikke skal overnatte i naturen og bare skal fragte de mest essentielle ting rundt, så er behovet en mindre rygsæk på 30-40 L. Hvis man omvendt står i den situation, at rygsækken skal kunne opmagasinere til flere dage, så vil det være relevant at vælge en noget større model. Her vil en rygsæk på 66-75 L. være et oplagt valg. En større model vil kunne rumme feltrationer, sovepose, ekstra beklædning og bivy bags.

Hvordan skal rygsækken sidde?

Rygsækken skal sidde naturligt og have en god pasform. Rygsækken skal kunne sidde på ryggen, hoften og skuldrene over en længere periode, hvilket naturligvis stiller krav til de puder og materialer, den kommer i. Når rygsækken er pakket tungt, skal man sørge for, at vægten bliver flyttet væk fra skuldrene. Ved at flytte vægten ned på hoften belaster man sine skuldre mindre og vil dermed ikke føle den samme træthed. Tung belastning på skuldrene sænker blodtilførslen og derved opnår man hurtigt træthed i armene. Vægten kan flyttes ved at have en ordentlig mave/hoftespænde, der skal spændes til inden bevægelse. Pris og kvalitet går ofte hånd i hånd. Hvis man elsker lækre features som ekstra lommer, justerbarremme og komfortable puder til ryggen, så følger prisen ligeledes med. Rygsække holder ofte i mange generationer og det er derfor et oplagt, at vælge en kvalitetsrygsæk der ikke slider ens ryg op. Rygsække kommer i forskellige materialer. En vandafvisende rygsæk er god, hvis man gerne vil holde sit grej tørt over flere døgn. De kommer ofte i flere former og farver.

Find din vandrerygsæk på nettet

Når behovet er afklaret, så skal du til at vælge den helt rigtige rygsæk til dig selv. Det kan være lidt af en jungle at navigere rundt i, og de mange udbud kan være mere til forvirring end til gavn. Det er ikke kun i de fysiske butikker, man kan finde rygsække. Vil du gerne sikre dig at få mest muligt for pengene, kan det være en fordel at gøre din handel på nettet. Hvis du bestiller på nettet, er det bare vigtigt, at du afprøver rygsækken, når du modtager den, så du ved, at den passer til dig og din krop. Det kan anbefales, at du lægger vægt i tasken, når du prøver den, da du på den måde bedst ved, hvordan den vil sidde, når du har alt din oppakning med og er klar til at tage på tur. Finder du en, der sidder godt og behageligt og som samtidig er i god kvalitet, har du en tro følgesvend mange år fremadrettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *