Posted in Livstil

Her kan du betale med krypto i Kbh

Her kan du betale med krypto i Kbh Posted on november 14, 2022Leave a comment

Kryptovaluta er efterhånden blevet så populær en betalingsform, at nogle ligefrem overvejer, om det er fremtidens penge. Men hvor kan du egentlig købe ting for kryptovaluta i København? Få svaret her.

Selvom kryptovaluta på mange måder virker abstrakt og uhåndgribeligt, er det også meget konkret. I dag kan du nemlig betale med kryptovaluta flere forskellige steder – også i Danmarks hovedstad, København, hvor en del kan købes for Bitcoins. 

Det kan være interessant at vide noget om. For mange kan det nemlig blive mere attraktivt at handle med kryptovaluta, når man rent faktisk kan få noget for “pengene”. Så lad os tage et kig på, hvad krypto som Bitcoins kan bruges til i Kbh, og ikke mindst hvad du skal være opmærksom på.

Dét skal du vide om handel med kryptovaluta 

Kryptovaluta er én af de ting, der bør omgås med fornuft, ansvar og den rigtige viden. Der er en række aspekter, du bør sætte dig ind i, før du kaster dig ud i kryptohandlen – heriblandt kryptovalutaskat i Danmark.

I langt de fleste lande forholder det sig nemlig sådan, at du skal betale skat af den profit, du opnår i forbindelse med kryptohandel. Visse lande har dog specifikke regler for kryptovalutaskat, og nogle steder er skatten højere end andre.

I Danmark går du heller ikke fri af skattefar. Her skal du – som fuldt skattepligtig – betale skat, uanset om du har handlet med kryptovaluta i indland eller udland. Du bør læse op på de gældende regler for beskatning, inden du kaster dig ud i kryptoeventyret.

Og lad os nu komme til det sjove: Hvor kan du betale med Bitcoins og lignende kryptovaluta i København? Det kan du blive klogere på lige nedenfor, hvor vi gennemgår mulighederne én af gangen… 

Sluk sult og tørst med digitale penge

Har du lyst til en kold øl eller en frisk drink? Et godt måltid, og måske en dessert? Står der krypto på kontoen? Så kan du gøre en god handel i det københavnske. Her findes der nemlig flere barer, restauranter og endda pølsevogne, hvor du kan benytte kryptovaluta til at betale. Det er bare at hitte din Bitcoin wallet og sende de digitale penge afsted.

Bliv fit for kryptovaluta 

Når man spiser og drikker godt, kan man have godt af i ny og næ at tjekke ind i et fitnesscenter. Og her kan du faktisk også bruge din kryptopung. Der findes nemlig flere fitnesscentre i København og resten af landet, hvor dit medlemskab kan betales ved hjælp af digitale penge. Måske er der endda endnu flere fitnesscentre, der springer med på bølgen i fremtiden, for handel med kryptovaluta lader kun til at blive mere populært.

Hvad har kunst og krypto med hinanden at gøre?

Kunst og krypto er faktisk ikke helt fremmede for hinanden. Måske har du hørt om de berygtede NFT’er, som er digitale kunstværker, der handles for kryptovaluta – faktisk ofte for svimlende summer. Det kan være alt fra pixelerede punkere til store video-øjeblikke inden for fodboldens verden.

Men NFT’er er ikke det eneste, du kan købe for kryptovaluta. I København er det også muligt at købe kunst fra en række gallerier med den digitale valuta. Kunstverdenen holder sig altså langt fra for fin til også at beskæftige sig med krypto.

Fordele og ulemper ved at kryptoshoppe 

Der findes både fortalere og kritikere, når det kommer til at bruge Bitcoin og lignende kryptovalutaer som betalingssystem. Fortalerne argumenterer for fordelene af, at man undgår mellemled som centralbanker og pengeinstitutter. På den måde kan transaktioner foregå mere frit.

Kritikere bekymrer sig om, at Bitcoin ikke er underlagt tilstrækkelige beskyttelsesregler i den danske lovgivning – eller for den sags skyld i Europa. I forhold til traditionelle valutaer er kryptovaluta ikke omgærdet af ret meget lovgivning.

Det er selvfølgelig helt op til dig, hvilken mening du ønsker at danne dig om kryptovaluta, og ikke mindst at købe ting og sager i København for de digitale penge. Sørg dog altid for at researche grundigt på fænomenet, før du går i gang! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *