Posted in Blandet

Hjælpemidler til seniorer gør hverdagen lidt lettere

Hjælpemidler til seniorer gør hverdagen lidt lettere Posted on marts 15, 2021Leave a comment

Skridsikker sko

Når du bliver ældre, bliver dine knogler svagere, dine led mere stive og din krop ømmere. For mange betyder det, at det kan være nødvendigt med særlige hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lidt lettere.

Hjælpemidler til ældre får nok mange af os til at tænke på kørestole og rollatorer. Og selvom begge dele ganske vist er en del af kategorien, findes der mange andre og mindre hjælpemidler, der kan lette hverdagen for dig med indskrænket fysisk frihed.

Stå sikkert fast

Et par svage og rystende ben kan have svært ved at stå sikkert fast på glatte underlag. Det øger risikoen for fald, hvilket kan føre til alvorlige skader, især for svagelige, der i forvejen er svækkede. Derfor kan hjælpemidler, der hjælper til at stå bedre fast, være en god idé.

Det kan f.eks. være et par sko med skridsikker sål, der gør det lettere at komme rundt på glatte laminatgulve. Eller det kan være en skridsikker bademåtte, der giver større sikkerhed og stabilitet i brusebadet. Her er en badestol desuden også god, hvis du samtidig har svage muskler eller ømme led og hurtigt bliver træt.

Ikke kun til ældre

Selvom det typisk er ældre, der har brug for denne slags hjælpemidler, er der mange andre personer, der kan have gavn af dem. Hvis du er gangbesværet, har rygproblemer eller på anden måde er begrænset i din fysiske kunnen, kan du også sagtens købe hjælpemidler, der kan gøre hverdagens opgaver en smule lettere og mere overskuelige.

Hjælpemidler til dagligdagens strabadser

Hvis dine led er ømme, og dine bevægelser er langsomme, så er der mange simple hverdagsopgaver, der kan synes helt uoverkommelige og langsommelige. Her kan hjælpemidler være med til at lette opgaverne.

Et godt hjælpemiddel til dig med stive led er en strømpepå- og aftager. Når du vågner op om morgenen, kan du sætte dig i sengen eller på en stol og ved hjælp af strømpepåtageren få strømper på, uden at skulle bukke dig ned.

Det er et enormt brugbart værktøj, fordi de fleste af os tager strømper på og af hver dag. For folk med almindelig bevægelsesfrihed kan det virke som en lille og ubetydelig opgave, men for folk med gigt eller dårlig ryg kan det være både uoverskueligt og smertefuldt.

Træningsudstyr

De fleste af os, både unge og ældre, har godt af motion. Det er bare ikke alle, der har mulighed for at komme ud at cykle og løbe eller at tage en tur i fitnesscentret. Her findes der træningsudstyr, der kan hjælpe ældre og svagelige med at få motion, uden at det hverken er farligt eller ubehageligt.

Eksempelvis er en pedaltræner et godt stykke udstyr til at holde gang i kroppen. Den fylder ikke meget, og den kan bruges mens du sidder og spiser, ser fjernsyn, snakker i telefon eller lignende. Du kan bruge den siddende, så du ikke er i fare for at falde, og så belaster den også dine led minimalt, mens du holder kroppen og benene eller armene i gang. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *