Posted in Hele København

Hvordan er det nu lige vi lever sundt?

Hvordan er det nu lige vi lever sundt? Posted on juni 26, 2019Leave a comment

Sundhed er det nye sort, sådan virker det i hvert fald. Alle snakker om det, alle har mening om det, men ingen kan rigtig sige hvad det er. Nogle mener at du skal undgå kulhydrater fuldstændig, nogle mener du skal spise masser af fedt, og andre mener sågar du kun skal spise kød.

Der er sågar mennesker som mener at sundhed er et etisk spørgsmål. Hvis du spiser usundt, bliver du en byrde for vores sundhedssystem, og hvis du spiser det forkerte, så ødelægger du miljøet. Hvad skal vi dog gøre i denne sundhedens irgang?

Når der er så mange meninger, kan du roligt sige at spørgsmålet om sundhed stadig er åbent. Derfor er det første du skal gøre at tage det roligt. Én ting ved vi fra videnskaben, stres er usundt. Du skal derfor lade være med at blive stresset over din sundhed. I stedet skal du i ro og mag tage et skridt ad gangen mod et bedre liv.

Men hvordan gør du det? Ja, nu kommer det: Du skal spise sundt og motionere, men hvad går det helt konkret ud på? Vi giver dig et par korte gode råd her.

Motion er livsvigtigt

Måske er der en smule tvivl om præcis hvad du skal spise. Til gengæld er der ikke nogen tvivl om hvorvidt du skal motionere: Det skal du. Hvis du er som så mange andre, så går du enten i skole eller har et stillesiddende arbejde. Det er meget usundt. Studier viser at inaktivitet er ligeså usundt som rygning.

Med det i baghovedet siger det sig selv at du skal motionere. Det vil dog stresse mange, og det kan være du har svært ved at få det planlagt ind i din travle dag.

Igen, tag det roligt! Vi taler ikke om du skal løbe en maraton hverdag eller igennem et helt Arnold-vægtløftningsprogram. Faktisk er den motion du kan presse ind i løbet af dagen mange gange nok.

Et par gode eksempler på nem daglig motion kunne være:

  • Tag cyklen på arbejde i stedet for bilen eller bussen. Den halve time på cyklen gør underværker for kroppen.
  • Tag trappen i stedet for elevatoren. Den ekstra motion tæller i det store regnskab.
  • Rengøring er faktisk også motion, så grib støvsugeren når du kommer hjem. Det smider 10 minutter ekstra oven i regnskabet.

Hvad skal jeg spise?

Så vender vi igen tilbage til det svære spørgsmål, kosten. Hvad skal du spise. Selvom der er mange usikre faktorer, er der et par få gode råd der kan hjælpe dig:

  • Du bør undgå at spise for meget sukker. Sukker skyder dit blodsukker i vejret, og derefter falder det helt i bund. Hvis du spiser sukker, så fokuser på at få det frugt i stedet for slik og kager.
  • Du bør spise en masse rå grøntsager. De fibre som er i grøntsagerne, er rigtig gode for maven. En sund mave er en sund krop.

Disse råd er langt fra udtømmende, men de er simple. De burde gøre det nemmere for dig at leve sundere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *