Posted in Andet

Lån til ombygning af boligen

Lån til ombygning af boligen Posted on august 23, 2021Leave a comment

Står du og skal renovere eller lave ombygninger på dit hus, hvor du ikke har råd til at betale hele beløbet lige nu og her, kan man være nødt til at optage et lån. Man kan tage et forbrugslån til formålet, hvor der ikke er krav på, at man fortæller banken, hvad pengene skal bruges til. Dog findes der også ombygnings lån, som kan tages lige præcis til dette formål. 

Forskellige slags lån og deres formål

Der findes mange forskellige slags lån, som skal tages til hvert deres formål. Man kan inddele de forskellige lån i lån med sikkerhed og lån uden sikkerhed. Lån med sikkerhed betyder, at banken skal have sikkerhed i en genstand som f.eks. et hus ved boliglån. Det betyder, at banken i princippet ejer din bolig indtil du har tilbagebetalt hele lånet. Lån med sikkerhed er lån som boliglån, billån og større privat lån, der optages i banken. Lån uden sikkerhed er derimod et lån, hvor der ikke er krav på, hvad du skal bruge pengene på. Du kan altså bruge pengene lige som du ønsker. Lån uden sikkerhed er lån som mindre privat lån, kviklån og forbrugslån. 

Ombygnings lån og lån til renovering

Står man skal og skal til at bygge til sin bolig eller skal renovere og mangler penge til dette formål kan man med fordel optage et ombygnings lån. Det kan være man mangler penge til et splinternyt køkken, bedre gulve eller opgraderede vinduer. Det er også en mulighed at tage et lån til energirenovering. Energirenovering er, at man generelt optimerer boligen i forhold til energi, og på den måde få mange besparelser i længden. 

Hvis du har brug for et almindeligt boliglån

Skal du derimod ud og købe et helt nyt hus, kan man blive nødt til at optage et boliglån, da det er de færreste, der har nok kapital til at kunne betale det hele her og nu. Et boliglån er jo et lån med sikkerhed, hvori sikkerheden ligger i din bolig. Den mængde penge, der er muligt for dig at låne afhænger blandt andet af den formue, du i forvejen har. Det gør det, fordi du skal være i stand til selv at kunne betale omkring 5% af det beløb, du ønsker at låne. Det vil derfor også sige, at jo større en formue du har, jo flere penge kan du låne, og jo dyrere et hus kan du købe. For at sikre det billigste boliglån bør man også tjekke og sammenligne renterne og de årlige omkostninger hos de andre låneudbydere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *