Posted in København K

Oplev vidunderlige Kongens Have i København

Oplev vidunderlige Kongens Have i København Posted on juli 16, 2020Leave a comment

kongens have

Den skønne have med placering i centrum af København, er et fantastisk sted at gå en tur eller slappe af en sommeraften. Mange mennesker strømmer hertil, på alle tidpunkter af året, og får nogle skønne oplevelser. Haven er nemlig fuld af dejlig gammel natur, attraktioner og en del af Danmarks kultur og historie. Der er mange muligheder i haven, og masser af gode grunde til hvorfor den er så populær som den er. Disse få du et indblik i, i denne artikel.

10 Grunde til hvorfor du skal opleve haven

  • Den ligger centralt i København
  • Der er en skøn stemning
  • Der er dejlig natur
  • Der er mange oplevelser 
  • Du kan koble af fra hverdagens stress og jag
  • Du oplever livgarden
  • Mulighed for flere spisesteder
  • Det er en stor attraktion
  • Det er en historisk perle
  • Der er en skøn atmosfære

Derfor er Kongens Have så skøn

Haven er et naturskønt sted med store grønne plæner, samt stier på kryds og tværs der fører ud til mindre afdelinger. Den er delt op af levende hegn, og du finder desuden ældgamle træer, samt Spændende planter og blomster. Eksempelvis står en gammel Bokhäck stadig skarpt i haven, og er en del af den fantastiske atmosfære der er i haven.

Haven afgrænses af en stor mur, der lukker af for trafikstøj m.m. Dermed bemærker du ikke ligefrem, at du befinder dig i centrum af København. Dit eneste fokus er derfor den skønne stemning af glade mennesker, der spiller kongespil og petanque. Det er altså et fantastisk sted at koble af fra hverdagens stress og jag. Mange vælger og at medbringe en madkurv eller lægge sig på et tæppe og læse, mens de nyde de dejlige omgivelser, samt lyden at rindende vand fra vandfaldet. Rundt om vandfaldet er masser af bænke, så du kan sidde og slappe af, mens børnene leger ved vandet. 

Kongens have tilbyder desuden på diverse caféer, en restaurant, samt et gammelt teater. Sommetider er der ydermere live jazz optrædener, så du rigtig kan komme i godt humør. Der er altså rig mulighed for at sætte dig og for et dejligt glas kold rosé eller en varm kop kaffe, mens den skønne stemning nydes. 

Et kig ind til Rosenborg slot 

Slottet har en fantastisk historie, med fortid som lysthus opført af Christian d. 4. i starten af det 17. århundrede. Senere blev det til det til et slot der var bolig for kongerne. Det er altså et historisk sted, hvilket eksempelvis også afspejles i de gamle træer der stadig står i haven. Den dag i dag er slottet, er det et kulturhistorisk museum, der fortæller om kongerækken.  

Fra Rosenborg slot, marcherer Den Kongelige Livgarde hver dag fra kasernen. De går ofte gennem byen med musikkorps, hvilket tiltrækker mange tilskuere. Livgardens musikkorps er nemlig det eneste professionelle harmoniorkester i Danmark. Det består af træblæsere, messingblæsere og slagtøj. Altså er det en stor fornøjelse at høre dem spille, når de marcherer gennem Københavns gader, fra Rosenborg Slot.

Denne fine begivenhed kan høres og muligvis ses fra Kongens have, hvilket er en oplevelse værd.  Det er nemlig utrolig hyggeligt at sidde at spise sin frokost, på et tæppe i Kongens have, til lyden af klassisk musik. Garden skaber en fantastisk stemning, der får alle i et godt humør. Så sørg for at få denne oplevelse med, og nyd den danske kultur – den er det værd! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *