Posted in Nyheder

Sådan bliver du en god og nærværende leder

Sådan bliver du en god og nærværende leder Posted on juni 14, 2019Leave a comment

Det kræver tid og øvelse at blive en god leder. For at give dig selv de rette værktøjer er det oplagt, at du tager en lederuddannelse. Der kan du lære alle de tricks, som du har brug for.

For nogle er det helt naturligt for dem at være ledere for medarbejdere. For andre kræver det mere arbejde at blive en god leder. Lige meget om det falder dig naturligt eller ej, er det vigtigt, at du sørger for at arbejde på din ledelsesstil. Det er med til at gøre, at du hele tiden udvikler dig henimod at blive en god leder.

Når du skal være en god leder, er der en fin balance mellem at lytte til, hvad dine medarbejdere siger, og at du sætter din vilje igennem, så det bliver på din måde. På den ene side er det netop vigtigt, at der er en rød tråd igennem jeres arbejde, på den anden side er det også vigtigt, at dine medarbejdere føler, at de har indflydelse.

En lederuddannelse kan gøre dig til en bedre leder

Hvis du gerne vil blive ved med at udvikle dig som leder, er det vigtigt, at du sørger for at blive ved med at få ny information om det. En af de måder, hvorpå det er muligt, er, at du tager en lederuddannelse. Der lærer du netop en masse redskaber til, hvordan du kan blive en god og nærværende leder.

En lederuddannelse i København, der har fokus på nogle af de blødere værdier i forhold til ledelse, er Mindjuice. Mange steder har nogle meget skrappe regler for, hvad lederne skal kunne, og hvad de skal kunne nå. Det kan gøre, at du bliver lidt kort for hovedet over for dine medarbejdere.

På uddannelsen lærer du blandt andet, hvordan du kan blive bedre til at lytte. Mange af os tror, at vi er gode til at lytte, men vi kan hurtigt komme til at høre det, som vi gerne selv vil. Teknikkerne til at blive bedre til at lytte er ikke bare nogle, du kan bruge på dine medarbejdere. Det er også nogle, du kan bruge i en lang række andre sammenhænge.

Det at være en god lytter er faktisk netop noget af det, som er allervigtigst som leder. Onlinemagasinet Alt om Ledelse har netop sat evnen til at lytte på en 2. plads i forhold til, hvad der er vigtigt for en god leder.

Værdier, der er vigtige for gode ledere

Udover at være god til at lytte er det også vigtigt, at du er god til at kommunikere med dine medarbejdere. De skal have en tydelig ide om, hvilken retning du gerne vil. Samtidig skal de forstå, hvornår det er muligt for dem at komme med indspark, og hvornår det ikke er.

Derfor er det vigtigt, at du har et stort fokus på at være tydelig i din kommunikation. Det er lige meget, hvilken måde du kommunikerer på. Både på skrift og i tale er du nødt til at udtrykke dig klart og tydeligt. Hvis du væver, åbner det for, at dine medarbejdere selv kan tolke, hvilken retning I skal i. Det er ikke hensigtsmæssigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *