Posted in Vesterbro

Sådan finder du en billig tandlæge

Sådan finder du en billig tandlæge Posted on oktober 2, 2021Leave a comment

Modsat hvad mange tror, så er priserne hos tandlægerne ikke fastlagte. Danskere er dog meget autoritetstro, og i og med priserne på medicinsk behandling ofte er rimelig faste, så er der flere der tror at det samme gør sig gældende med tandlæger.

Læs denne artikel og blive klogere på hvordan du finder en billig tandlæge og sparer mange penge på tandlægeregningerne frem over.    

Vælg en tandlæge i byen

Især efter at det blev lovpligtigt for tandlæger at offentliggøre deres priser på visse standardbehandlinger, så er der blevet en del mere konkurrence blandt de danske tandlæger.

Som med så meget andet, så er priserne højest der hvor efterspørgslen er det, men samtidig er hård konkurrence med til at presse priserne i bund.

Derfor vil du ofte opleve at det er nemmere at finde en billig tandlæge i en større by, hvor der ligger flere tandlæger, end i et mindre område hvor der måske kun ligger en eller to.

Prut om prisen

Her skal du igen slippe din tanke om at tandlægepriser i Danmark er faste. Det er nemlig helt op til den enkelte tandlæge hvor meget de vil tage for en behandling, og du kan med fordel forhandle dig til en bedre pris, hvis altså du tør.

Sagt på godt jysk, prut om prisen. Især hvis du skal have lavet et større stykke arbejde, eller du har været trofast kunde i mange år, så kan der være noget at hente.  

Brug forskellige tandlæger

Det er selvfølgelig altid rart med et kendt ansigt, også når man går til tandlæge, men har du ikke nogen specielle lidelser eller specifikke udfordringer, så kan stort set enhver tandlæge behandle dig, også uden forudgående kendskab.

Derfor kan du med fordel bruge forskellige tandlæger til forskellige opgaver.

En tandlæge kan nemlig sagtens have lavere priser på tandrensninger, og eftersyn, mens en anden tandlæge er billigere når der skal laves en krone eller en rodbehandling. 

Vælg en stor klinik

Større klinikker kan være billigere, de er det ikke nødvendigvis, men der er god sandsynlighed for det.

Det skyldes at en større klinik kan drage fordele af en større drift, og dermed få billigere priser på nogle af de varer de køber ind.

Billigere indkøb og drift, betyder som regel også billigere tandlæge til dig, så har du svært ved at finde en billig tandlæge, eller synes du generelt der er for mange valgmuligheder, så start evt. ud med at kontakte en større klinik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *