Posted in Inspiration

Sådan finder du en god a-kasse i København

Sådan finder du en god a-kasse i København Posted on juni 13, 2019Leave a comment

Der er masser af a-kasser i København, men det store udbud kan også virke lidt uoverskueligt. Her kan du læse lidt mere om hvordan du finder en a-kasse, der kan dække netop dine behov.

Fagspecifik eller tværfaglig a-kasse?

Det er vigtigt at du gør dig klart, om du vil have medlemskab i en fagspecifik eller tværfaglig a-kasse. Når du vælger en tværfaglig a-kasse, får du en a-kasse der ikke er fagspecifik, men i stedet en sammenslutning af forskellige brancher og fag. I den mere traditionelle a-kasse, er den fagspecifikke. Fordelen ved denne type a-kasse, er at de har stor viden om et bestemt fagområde. De er således gode til at forhandle overenskomster plus meget andet. Hvis du vil mere om de forskellige a-kasser i København, skal du trykke på dette link.

Vær opmærksom på at alle a-kasser udbetaler samme beløb

Du skal vide, at alle a-kasser betaler samme beløb i dagpenge. Det betyder at du ikke får mere i dagpenge, selvom du betaler et højere kontingent. Din dagpengesats afhænger således af din lønindkomst, og ikke hvilken a-kasse du er medlem af. Så hvis du udelukkende bliver medlem af en a-kasse for at få dine dagpenge, bør du naturligvis lede efter den, med det laveste kontingent.

Husk at du kan skifte a-kasse

Du skal være opmærksom på, at du til enhver tid kan skifte a-kasse. Dette er meget nemt og hurtigt at gøre, og din anciennitet følger naturligvis med. Det eneste du skal gøre, er at oplyse om hvilken a-kasse du vil skifte til. Derefter vil din nye a-kasse tage sig for hele flytningen, så det skal du ikke bekymre dig om. Du skal dog huske på, at a-kasser betales der kvartalsvis forud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *