Posted in Shopping

Sådan finder du en komfortabel lænestol

Sådan finder du en komfortabel lænestol Posted on januar 14, 2021

Komfortabel lænestol

Få møbler bringer så utvivlsomt associationer om afslapning og komfort op som lænestole. Sofaer er selvfølgelig typisk der hvor hele familien slapper af både sammen og for sig, og senge bruges også mere og mere til afslapning udover søvn. Alligevel er lænestole indbegrebet af ren komfort, afslapning og fritid.

Men hvordan vælger du så den rigtige lænestol? Hvad skal du kigge efter og være opmærksom på når man køber lænestol? Dette er der mange svar på, og de vil variere fra person til person. Alligevel er der nogle hovedpunkter du bør have med i dine overvejelser uanset hvad. Følg med her, når vi giver 4 gode råd til lænestole.

Find det rette materiale

En utrolig vigtig del af at finde den rette lænestol, er at vælge det rette materiale. Materialet har stor indvirkning på en række ting ved lænestolen: hvordan den ældes, hvor nem den er at rengøre og selvfølgelig komforten. 

Det sidste er et meget personligt spørgsmål. God komfort er ikke universel, og måske foretrækker du at sidde i én type materiale frem for et andet. Dette finder du bedst ud af at prøve dig frem. Sørg også for at prøve flere stole i samme materiale.

Når det kommer til vedligeholdelse, har lænestole i læder et godt ry – og med god grund. Læder er nemt at tørre af hvis du spilder og får en fin patina med årene. Stof kan dog også fungere godt, og her er særligt gråt stof smart, da det, modsat mørkt, ikke falmer let og, modsat lyst, ikke så nemt plettes.

Få styr på farven

Farven på din lænestol kan virke som et spørgsmål der udelukkende omhandler personlig præference. Dette er også delvist sandt. Du skal selvfølgelig købe din lænestol i en farve du kan lide, men der er dog også ret generelle overvejelser du bør have.

Det er nemlig vigtigt at din lænestol passer sammen med farverne i resten af rummet. Det er vigtigt når du kigger på lænestole at have farverne i rummet i baghovedet, så du kan vælge den rigtige farve. Er der træ på din lænestol, for eksempel på benene, er det særlig vigtigt at dette matcher andet træ i rummet.

Overse ikke højden

Højden på ryglænet er et vigtigt, men ofte lidt overset punkt når det kommer til at vælge den rette lænestol. For højden dikterer nemlig i høj grad meget af dit brug af lænestolen. En højrygget lænestol er perfekt til dig der elsker at læse i din lænestol. Den højere ryg giver god støtte og ekstra komfort særligt til hovedet og skuldrene.

En lavrygget lænestol er derimod lidt mere fleksibel og måske god hvis du enten ikke har så god plads, eller hvis den skal stå som en del af for eksempel et sofaarrangement. Den er lettere at rykke rundt på, og lettere at kunne vende sig, hvis der nu for eksempel er gæster og du taler med folk rundt omkring dig. Alt i alt er den mere social, hvor den højryggede passer godt til lidt alene-tid.

Armlæn eller ej?

Sidste gode råd omkring lænestole handler om armlæn. Armlæn er igen ofte en smagssag, men også et sted hvor du bør overveje et par ting. For det første fylder armlæn ofte. Ikke alle armlæn går udover resten af stolen, men en del gør, hvilket gør stolen bredere. Dette bør du tænke over hvis du ikke har så meget plads. Ligesom med en høj ryg, er armlæn ofte gode hvis du gerne vil bruge lænestolen til læsning eller andre fordybende aktiviteter. Nogle kan dog hæmme bevægelse, så igen er det måske smart at fravælge hvis den ofte skal bruges i sociale sammenhænge.

Andre artikler vi tror du vil finde interessant: