Posted in Andet

Sådan undgår du biltyveri med startspærre

Sådan undgår du biltyveri med startspærre Posted on september 14, 2019Leave a comment

I takt med at der er flere, som har et nøgleløst låsesystem i deres biler – er der også flere og flere tyve, der finder andre metoder til at bryde ind i biler på. Det er forholdsvist let for en tyv at lave kopier af din bilnøgle. Derfor er det en god idé at have startspærre i sin bilnøgle, så man sikrer sig imod biltyveri. Læs med her, hvis du vil vide fordelene ved startspærre som sikkerhed mod tyveri.

Hvorfor vælge at installere en startspærre?
Når du har en bilnøgle med startspærre, sikrer du dig mod tyve, der kan have lavet dårligere kopier af din nøgle. Med en startspærre undgår du, at en tyv kan stjæle din bil – med mindre de har en nøgle med den rigtige kode i. De fleste nyere biler er udstyret med en startspærre fra fabrikantens side, men de ældre biler har oftest ingen startspærre. Derfor kan det være en god investering at få installeret startspærre i bilnøglen.

Hvordan fungerer en bilnøgle startspærre?
Ved installation af startspærre i nøglen har bilen en kode, som matcher den kode, din nøgle får. Når du så indsætter nøglen i bilen, starter bilen ikke, jo mindre de to koder er ens. Selvom man så har en fuldstændig identisk nøgle som den med startspærre, kan man ikke starte bilen med mindre, at man kender til koden. Derfor er det helt sikkert en stor hindring for tyve at støde på en bilnøgle med startspærre.

Hvordan får man startspærre i sin nøgle?
Hvis man gerne vil sikre sig imod biltyveri, skal man kontakte en autoriseret fagmand, der kan foretage indkodningen af bilen. Her skal man være klar over, at man skal lægge et beløb for både indkodning og støbning af nøglen. Det beløb kan dog ikke måle sig med de udgifter og det ubehag, der er forbundet med at få sin bil stjålet. Derfor er der store fordele ved en startspærre, og den eneste ulempe er formentlig prisen – og det faktum at det koster mere, hvis man mister sin nøgle med startspærre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *