Dette indhold er sponsoreret
Der kan være mange gode grunde til at vælge terapi, som en måde at komme ud med sine tanker og følelser. Du tumler måske med nogle ting, der kan være svære at åbne op om til dine nærmeste venner og familie. I sådanne situationer kan det være rart og lettende at tale med en terapeut, der netop er ekspert indenfor området. En god terapiform der er med til at øge din bevidsthed om udfordringer, ressourcer og eventuelle nye muligheder er samtaleterapi.
Samtaleterapi kan også gå under navnet psykoterapi, men det man skal huske på her, er, at psykoterapien anvender elementer fra kropsterapi og tegneterapi.
Der er flere muligheder når det drejer sig om terapi, og her er der blandt andet tale om Holgers samtaleterapi i København. Han går under flere titler, og han er god til at hjælpe dig videre til dit næste skridt.
Professionelle samtaler
Hvis man har nogle problemer eller svære følelser, er der mange der vælger at tale med sine venner eller familiemedlemmer – dette er dog ikke altid en god ide, da man ofte vil opleve, at de ikke er neutrale. Eftersom de kender dig godt, bliver det automatisk svært for dem at se på din situation objektivt, hvorfor det er en rigtig god ide at tale med en, der både er professionel og samtidigt ikke kender dig i forvejen. Med et objektivt syn og professionel vejledning kan en psykoterapeut komme med nye perspektiver til dig, så du får den bedste mulighed for at arbejde videre med problemstillingen.
En anden grund til at det kan være en god ide at vælge samtaleterapien frem for sine relationer, er, at man undlader at bringe det samme emne op for sine venner gang på gang. Det er altid en god ide at tale med en ven el.lign., men hvis man har et vedvarende problem, er det her man skal overveje, at skifte vennerne ud med en terapeut. På denne måde sikrer man også, at der ikke slides på ens relationer, fordi man tager samme emne op gang på gang.
Flere grunde til at vælge samtaleterapien
Der findes mange former for følelsesmæssig smerte, og lige meget hvilken du går rundt og tumler med, kan du altid finde hjælp gennem samtaleterapi. Typiske eksempler på uro i sindet kan være sorg, depression, vrede eller modløshed, og i disse situationer kan det være svært for personen det drejer sig om, at vide hvad man skal stille op. Yderligere kan der være tale om, at man har brug for hjælp til at håndtere en krise i sit liv, som man ikke selv er i stand til. Det kan for eksempel være parforholdet, sin seksualitet eller tilknytningsforstyrrelser. Derimod kan der også være tale om ens kærlighedsliv, arbejdsliv og karriere. Som du kan læse, er der rigtig mange emner, og der vil altid være hjælp at hente til dig.
Hvordan samtaleterapi foregår i praksis
Ofte stillede spørgsmål er blandt andet, hvordan samtaleterapi egentlig fungerer i praksis, og dette er et meget godt spørgsmål. For nogle er det rart at vide, hvad man præcist går ind til, når man skal tale med et fremmed menneske. Situationen kan måske føles grænseoverskridende, og derfor kan du i dette afsnit blive lidt klogere på, hvordan det forløber sig under samtalen. Samtaleterapi indebærer en bevidstgørende samtale, der omtrent varer 1 times tid, og derfor er en enkelt terapisession ikke altid nok.
Hvor tit går man så til disse samtaler? Generelt afhænger det utroligt meget af det enkelte forløb, hvor ofte terapeut og klient mødes, men i starten ses man typisk oftere end man gør senere i forløbet – det kan gå fra 1 gang om ugen til omkring 2-3 gange om måneden. Her er det også altid en god ide at kende sit eget behov. Det kan nemlig sagtens være, at du kun har behov for 1 gang om måneden fra starten, hvor andre kan have behov for mere end 1 gang om ugen. Dette bør du gøre op med dig selv og din terapeut, så i sammen kan finde den bedste løsning til dig.