Posted in Blandet

Shopper du online – eller støtter du lokalt?

Shopper du online – eller støtter du lokalt? Posted on marts 20, 2020Leave a comment

retro møbler koebenhavn

—–sponseret indlæg —–

I en tid hvor internettet efterhånden overtager mange forretningsområder, lider de lokale butikker under manglende omsætning til at holde butikkerne i gang. Butiksejere kæmper en daglig kamp med at drive kunder ind i deres butikker. Det er en udfordring der for mange butiksejere kan virke uoverskuelig, men alligevel nødvendig, ellers bliver diverse gågader rundt omkring i Danmark stille og roligt udvandet, og vil ødelægge en stor del af det hyggelige byliv.
Men er det udelukkende internettets skyld, at vi står i denne situation hvor butikker har svært ved at følge med? Nogen vil mene at det udelukkende er internettets skyld, at butikkerne er hårdt spændt for, hvorimod andre mener at butikkerne skal være bedre til at tilbyde noget unikt, som internettet ikke tilbyder – nemlig service.
Mange mener nemlig at service er blevet en mangelvare i dagens Danmark, og dette dermed også er en af grundende til, at folk i hvert fald ikke tier til at handle nede i byen fremfor online.
I følgende artikel kigger vi nærmere på flere grunde til, at de fysiske butikker kæmper for overlevelse, og hvad vi som samfund kan og hvorledes de fysiske butikker med tiden vil høre fortiden til.

Online shopping er billigere og nemmere
En af de absolutte, hvis ikke den absolutte grund til, at internet butikker overtager de fysiske butikker, er fordi det er nemmere og mere ofte end ikke, også billigere. Som online butik, har du ikke de samme faste omkostninger forbundet med at drive butikken. Du betaler ikke til butikslokaler, og ej heller til personalet. De største omkostninger forbundet med online butikker, er håndtering af varer, hvorfor man som ofte er i stand til at have en fordel på prisen overfor de fysiske butikker. Dette betyder også, at hvis butikkerne skal konkurrere med disse online butikker, er de nødsaget til at skabe værdi på en anden måde, som f.eks. kunne være service.
Yderligere, så er det også en del mere belejligt at sidde derhjemme på sin smartphone, iPad, eller computer og bestille det man mangler. Det er dog ikke kun de private ting, som man ikke lyster at vise sig fysisk for at købe, som man køber på internettet – her snakker vi f.eks. om erotiske ting, fra sider som Eroti.dk. Herunder skal dating selvfølgelig også nævnes, hvilket er blevet en hel del nemmere online.
Disse ting er særdeles belejlige at ordne hjemmefra, men i dagens Danmark bliver alt fra sidst nævnte til madvare handlet på internettet, netop fordi det er belejligt.

Hvorfor de fysiske butikker ikke vil dø helt ud
Det er selvfølgelig ikke muligt at konkludere 100 procent, at de fysiske butikker ikke dør fuldstændig ud, men der er alligevel et par gode grunde til, at de fysiske butikker ikke fuldstændig går til.
Der vil altid være et behov for, at få varerne her og nu. Når man bestiller online, går der altid et par dage før du modtager hvad du har bestilt. Hvis du er heldig og har betalt ekstra for det, kan man få dag-til-dag-levering, men det er ikke er så udbredt i Danmark endnu.
Yderligere, så er der det menneskelige aspekt ved at handle i en fysisk butik, som du ikke får ved at handle online. Den service du kan få i en butik, er svær – hvis ikke umulig at replicere online, og derfor vil de fysiske butikker måske blive færre, men de vil aldrig gå helt af mode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *