Posted in Andet

Slip af med væggelus i hjemmet

Slip af med væggelus i hjemmet Posted on april 14, 2021Leave a comment

Væggelus er noget, de fleste gerne vil være fri for. Regelmæssig vask af sengetøj, udluftning og et generelt ventileret soveværelse klarer rigtig meget, men man kan ikke holde for, hvad man eventuelt kan få slæbt med hjem fra forskellige steder. Typisk vil væggelus være at finde på nogle vandrehjem eller hoteller i udlandet, hvor man kan have fået dem med hjem i bagagen.

Hvis du har købt ældre møbler på en genbrug, er der også en risiko for, at der kan være væggelus i dem, som du får med hjem. Lynhurtigt vil få væggelus blive til mange, og så kan det være rigtig svært at slippe af med dem igen. Bekæmpelse af væggelus kræver professionel hjælp, som du kan få af et skadeservicefirma, der ved præcist, hvordan insekterne skal håndteres, så I kan slippe af med dem så hurtigt som muligt.

Bliv bekendt med væggelus

Det kan være svært som privatperson at vurdere, om ens hjem egentlig er ramt af væggelus. Derfor kan en beskrivelse af dyrene også findes på hjemmesiden, der har udførlige beskrivelser af alle typer af skadedyr, du kan støde på i Danmark. Væggelus genkendes typisk på de sorte ekskrementer, de efterlader, som du vil begynde at lægge mærke til efter et stykke tid, når der bliver tilpas mange af dem. Selve væggelusene vil man ofte ikke opdage.

Stik fra væggelus minder meget om almindelige loppebid eller som lus i hovedbunden, og man vil mærke, at det kradser og klør. Det er ikke nok at behandle med loppemiddel for at slippe af med insekterne. Typisk vil biddene være omkring håndled, ankler, hals og ansigt, som typisk er de områder, man ikke har dækket til, og som derfor er let tilgængelige for insekterne. Væggelus er som sådan ikke farlige, men kan være meget generende for mennesker, der lever i samme rum som dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *