Posted in Inspiration

Spar penge på din varmeregning: foretag en energirenovering af din bolig

Spar penge på din varmeregning: foretag en energirenovering af din bolig Posted on januar 15, 2021Leave a comment

Som husejer er du klar over, at en af de største udgifter i løbet af året er udgiften til opvarmning af huset. Det koster generelt rigtig mange penge at varme et hus op i et land som Danmark, hvor en eller anden form for opvarmning er nødvendig i de fleste af årets måneder.

Men der findes heldigvis måder, hvorpå du kan komme til at spare flere tusinde kroner på din årlige varmeregning. En af disse måder er ved at energirenovere din bolig, hvilket overordnet set betyder, at du skal klæde dit hus bedre på til at holde varmen inde og kulden ude.

Det kan ske gennem eksempelvis en efterisolering eller ved at købe energivenlige vinduer, så du kan skrue ned for varmeforbruget ved at holde en større del af varmen inde i huset, inden den siver ud. Du kan låne penge til en energirenovering, hvor du i den forbindelse bør sammenligne lånetilbud fra danske banker, så du kan finde frem til den billigste løsning for dig.

Gode råd når du låner

Det er vigtigt, at du husker at tænke dig om, hver gang du låner penge, da du ellers kan risikere at havne i svære økonomiske problemer, når pengene skal betales tilbage igen.

Derfor skal du altid sørge for at kende din økonomi, inden du låner, så du er helt sikker på, at du har råd til at betale for lånets månedlige afdrag.

I den forbindelse skal du også sætte dig grundigt ind i lånets årlige omkostninger i procent – også kaldet ÅOP. ÅOP er din eneste chance for at se, hvad lånet kommer til at koste dig på tværs af året.

Men inden du låner, skal du dog altid spørge dig selv, om det nu er en god idé at låne, og om du eventuelt har andre muligheder end et lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *