Posted in Blandet

Tid til at stifte familie – ting du skal overveje

Tid til at stifte familie – ting du skal overveje Posted on juli 31, 2020Leave a comment

For nogle sker det uplanlagt, men for langt de fleste, er det at få børn noget der er velovervejet. Det er ikke nogen lille sag at have ansvaret for et andet menneske, og det er derfor noget der bør overvejes nøje. Det har store påvirkninger på ens hverdag, og mens nogle af udfordringerne giver sig selv, så er der andre ting som måske overrasker.

Store ændringer – er du klar?

Når man stifter familie, så kan man godt forvente at hverdagen bliver radikalt anderledes. Følgende er en oversigt over ting der er værd at tænke over inden i begynder på familieforøgelsen.

Stille morgener er for mange, der ikke har børn, en foretrukken måde at starte dagen på. Når der pludselig kommer børn med i ligningen, så er vil dette med stor sandsynlighed ændre sig markant. Pludselig vil morgenerne være præget bleskift, madning og aflevering i vuggestuen. Sagt med andre ord, så vil en stille morgen nok være noget som hører sjældenhederne til når du får børn.

Mange par oplever også at det kan være svært at vedligeholde romantikken efter at have fået børn. Restaurantbesøget skiftes ud med en lur på sofaen, og de mange andre hyggelige romantiske oplevelser kan være svære at finde tiden til.

Tiden med de vilde byture og tømmermænd vil også være en saga blot. Eftersom mange nye forældre oplever at de i forvejen ikke får nok søvn. Altså kan det virke helt uoverskueligt at rive en hel aften eller nat ud af kalenderen. Det kan i forvejen tage flere dage at komme sig efter en bytur, og hvis man ikke får lov til at hvile sig, så forlænges elendigheden bare.

Sundhed – Fertilitet og kroppen efter børn

Efter valget er taget om at stifte familie, så kan det desværre vise sig at i er udfordret i forhold til jeres fertilitet. Det kan både være mænd og kvinder som oplever udfordringer i forhold til fertiliteten. Dog ser det værst ud for mændene, da nye studier viser, at sædkvaliteten for mænd i den vestlige verden er faldet med 52,4% gennem de sidste 40 år. Derfor vælger mange at kontakte en dansk fertilitetsklinik for at få hjælp med at stifte familie.

Når først man gennemgået graviditeten, så vil mange kvinder kunne nikke genkendende til, at det påvirker kroppen meget at få børn. Nogle får strækmærker, som ikke forsvinder efter graviditeten. Derudover kan det også sætte sine præg på kvindens bryster, og det er sjældent at de bliver helt ligesom før graviditeten. Derfor er det i stigende grad populært at få lavet plastikkirurgiske indgreb, for at rette op på nogle af de ændringer, som graviditet kan have medført. Hos roskildeprivathospital.dk har de mere end 25 års erfaring og vil derfor kunne hjælpe dig med både rådgivning og selve operationen.

Aktiviteter til dig med små børn

Mange nybagte forældre vil kunne svare ja til at det kan være udfordrende at finde på aktiviteter, når først den lille er kommet til verden. Derfor er her 3 forslag til aktiviteter, som I kan lave.

  1. Babysvømning – Den lille vil elske at lege i poolen og det stimulerer samtidig mange af dit barns sanser. Det er samtidig noget der kan hjælpe med at den lille sover godt efterfølgende.
  2. Picnictur i det fri – Det kræver ikke så meget, så pak picnickurven og et tæppe og gå en tur i skoven.
  3. Shopping og café besøg – Tag det i dit eget tempo og nyd det at komme udenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *