Posted in Blandet

Tilstopning af afløb og løsninger

Tilstopning af afløb og løsninger Posted on juni 25, 2021Leave a comment

Dette indhold er sponsoreret

Det kan ske når man mindst venter det, at ens afløb tilstopper, eller et andet akut problem med ens afløb opstår. Når dette sker, er det rart at vide, hvad man selv kan gøre i denne situation, og hvornår man bør opsøge professionel hjælp. Når ens afløb stopper til, begynder vandet at trække langsomt ned. Hvis det går helt galt, stopper ens afløb helt til, hvilket gør, at vandet slet ikke kan synke ned. Man kan dog komme sådanne problemer i forkøbet ved at sørge for at rense sine afløb regelmæssigt. 

Når dit afløb stopper til

Grunden til, at dit afløb i håndvasken eller toilettet til tider stopper, er for det meste manglende rensning af afløbet. Du kan rense dit afløb ved at hælde 1-2 liter kogende vand ned i afløbet sammen med noget opvaskemiddel. Det vil løsne proppen af skidt i et stoppet afløb. Er afløbet så stoppet, at du ikke selv kan rense det ved hjælp af blot kogende vand og opvaskemiddel bør man søge professionel hjælp. Man bør ikke prøve at eksperimentere med alt for stærke kemikalier såsom afløbsrens og kaustisk soda, da disse kan forårsage skader på rørene. 

Tilstopning af gulvafløb og håndvask

Hvis der er tale om et gulvafløbet, er grunden til tilstopningen oftest hår og sæberester. For at undgå et tilstoppet gulvafløb, og at vedligeholde det, bør man rense det regelmæssigt. Man renser det ved at afmontere risten og rense den godt og grundigt for hår, sæberester og andet eventuelt snavs. Hvis der indbygnings vandlås i afløbet, skal man tage dette op, og også rense denne omhyggeligt. Hvis håndvaskens afløb kan man, som før sagt, hælde kogende vand med opvaskemiddel ved i afløbet for at løsne proppen af skidt. Man kan også gøre brug af en svupper. Da skal man fylde håndvasken med vand, og trykke svupperen op og ned. Dette skal man blive ved med, indtil proppen er løsnet. 

Professionel hjælp til afløbsrensning

Hvis du ikke selv kan fikse problemet med et tilstoppet afløb, kan en professionel hjælpe. Selvom man ofte selv kan fikse et sådan problem, kan det alligevel blive så alvorligt, at der skal bruges stærkere metoder som f.eks. spuling af afløb. Hvis dit problem sker meget pludselig og du hermed har brug for akut hjælp, kan man ringe til en akut vvs’er. Her skal man ikke vente på, at ens lokale vvs’er åbner igen, eller har tid til, at fikse dit problem. Dette kan være en fordel, eftersom sådanne problemer kan ske på alle tidspunkter på døgnet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *