Posted in Blandet

Tips til at flytte til København

Tips til at flytte til København Posted on oktober 6, 2021Leave a comment

Det at flytte kan være en langtrukken process og lidt af en opgave. Særligt hvis man gerne vil til hovedstaden, som er så ufatteligt eftertragtet. Rigtig mange studerende flytter til hovedstaden for at studere og ud over det, er det bare åbenlyst en by, der tiltrækker rigtig mange mennesker både fra diverse steder i Danmark og udlandet. Der er dog meget man skal have styr på, når man skal flytte og det kan være svært at bevare overblikket. Her i kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal flytte til hovedstaden. 

Vær klar på det vilde boligmarked 

Det Københavnske boligmarked er ekstremt dyrt, da det er så mega eftertragtet. Det kan være rigtig svært at finde noget, særligt hvis du ikke rigtigt har kontakter derovre. Der er nemlig rigtigt mange som finder bolig gennem folk, som de kender. Dog er det ikke umuligt, du kan for eksempel bruge facebook til hjælp. Lav eventuelt et opslag, hvor du skriver til alle dine venner du søger, og så kan det være at de kender nogen, som har noget ledigt. Det er virkelig dyrt at bo i København, og hvis det kniber rent økonomisk for dig i forvejen, kan det være nødvendigt eventuelt at få en samtale med en bank. Her kan du få hjælp til at finde det rette bank til dig og sågar få hjælp til eventuelt at låne penge, hvis det skulle blive nødvendigt. 

Husk at få styr på alt det praktiske 

Når du endelig har fundet en bolig, er det vigtigt at få styr på alt det praktiske. Det gælder blandt andet at huske at du skal melde flytning. Det er lovpligtigt at melde flytning senest 5 dage efter indflytning af til ny adresse. Dette er vigtigt, da du på denne måde kan modtage din post på rigtige adresse og desuden kan du, når du flytter kommune, gratis skifte læge. Det er særligt vigtigt, så du altid har let adgang til at få lægehjælp. Tandlægen bør du også huske at få flyttet og det er ofte noget som man glemmer at gøre. Til sidst er det værd at nævne, at du hurtigst muligt bør få styr på dine forsikringer. Særligt din indboforsikring, der sikre dig erstatning for dine ejendele, hvis der for eksempel er indbrud. 

Lav et budget 

Når man flytter, vil der højest sandsynligt også være en ny husleje at forholde sig til. Måske skal man betale mere, måske mindre. Uanset er det væsentligt, at lægge et budget så du ved hvor mange penge du har til rådighed når husleje, forsikringer og andre faste udgifter er betalt hver måned. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *