Posted in Blandet

Undgå overraskelser ved dit boligkøb

Undgå overraskelser ved dit boligkøb Posted on december 11, 2019Leave a comment

Hvad enten du er førstegangskøber eller har stået i en lignende situation før, så er købsprocessen ved køb af andelsbolig såvel som ejerlejlighed kompleks.

Der er mange ting at tænke på, og selvom du har prøvet det før, så ændrer lovgivningen og reglerne sig jævnligt på området. For at undgå uforudsete bekymringer får du her 3 gode råd til købet af din kommende drømmebolig.

Økonomien skal være på plads

Mange potentielle købere bruger tonsvis af timer på boligjagten på nettet såvel som hos de lokale mæglere, men dette kan nemt føre til bristede drømme og spildt arbejde. Det er derfor vigtigt at du lægger et detaljeret budget og indhenter forskellige tilbud på boliglån. Din privatøkonomi skal kunne matche afbetalingen af dit lån, så gør dig grundige tanker om indkomst, udgifter og udbetaling.

Kom udenom byggetekniske overraskelser

Ikke alle har den store viden om elinstallationer eller tagets tilstand, så uden professionel hjælp kan man risikere at få sig nogle grimme overraskelser. Usynlige skader eller ulovlige elinstallationer kan koste dig mange penge, så det er vigtigt at overveje vigtigheden af en byggesagkyndigs beskikkelse og udarbejdelsen af en tilstandsrapport.

Et virvar af juridiske dokumenter

Begreber som tinglysning, skøde og andelsforeningens økonomi kan virke forvirrende og uoverkommelige for mange. Der er ofte mange ting at forholde sig til, og der findes forskellige tilbud på professionel rådgivning, som du kan benytte dig af.

Din bank eller ejendomsmægler tilbyder hjælp til en del af områderne, men det er en rigtig god idé at søge hjælp hos en boligadvokat. Hvad enten du benytter dig af en advokat i København eller resten af landet, så bliver du rådgivet om risici ved et boligkøb og du bliver trygt hjulpet igennem hele købsprocessen fra lån og tilstandsrapport til købsaftale og skøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *