Posted in Andet

Vink farvel til rygning én gang for alle med nikotintyggegummi

Vink farvel til rygning én gang for alle med nikotintyggegummi Posted on december 30, 2020Leave a comment

Har du prøvet at give rygestoppet adskillige forsøg, men uden held? Det kan være nedslående at falde tilbage til rygningen og erkende sit nederlag. Faktisk kan det være en stor udfordring at bryde den usunde vane, og derfor kan du med fordel gøre brug af de hjælpemidler, der er tilgængelige i dag.

Du kan fx finde et stort udvalg af nikotintyggegummi på apoteker og i supermarkeder, der kan hjælpe dig godt på vej mod et sundere og røgfrit liv. 

Hvilken form for nikotintyggegummi skal du vælge?

Nikotintyggegummi er et erstatningsprodukt for nikotin, som du kan købe på håndkøb. Midlet kan hjælpe dig med at kvitte smøgerne helt eller give dig en mærkbar reduktion. Idéen med et erstatningsprodukt som dette er at skabe en glidende overgang, så du undgår at mærke stærke abstinenser såsom koncentrationsbesvær, rysten og svedeture under dit rygestop.

I dag findes der to store forhandlere af nikotintyggegummi; nemlig Nicorette og Nicotinell. Når du vælger dit nikotintyggegummi, skal du være opmærksom på:

  • Nikotinindholdet – du kan vælge præparater med enten 2 eller 4 mg. nikotin, og styrken afhænger i bund og grund af din grad af afhængighed.
  • Smagsvarianter – vælg imellem søde frugtsmage eller en frisk pebermyntesmag, der kan lede dine tanker væk fra rygetrangen.

Værd at vide inden dit brug

Som et led i en effektiv kamp mod rygning i samfundet tilbyder flere kommuner at give tilskud til nikotintyggegummi. Det kan derfor være værd at undersøge, om det også er gældende i din kommune. Helt generelt kan det anbefales, at du kigger nærmere på hvilke tiltag for rygestop, der er i din by, så du kan evt. kan kombinere det med din behandling med nikotintyggegummi.

Sørg for altid at opbevare dit nikotintyggegummi uden for rækkevidde for små børn, da nikotindoserne kan være direkte dødelige for de små poder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *