Posted in Andet

4 gode råd til at forbedre dit generelle velvære

4 gode råd til at forbedre dit generelle velvære Posted on december 12, 2019Leave a comment

Der er mange ting, der kan påvirke vores generelle velvære. Måske man oplever en stresset periode, som potentielt kan påvirke en negativt. Måske vi har så travlt, at vi glemmer at spise og sove ordentligt og måske man ikke er god nok til at tage sig af sig selv i disse perioder. Her er 4 gode råd til hvordan, du kan forbedre dit generelle velvære.

Få nok søvn

En god nattesøvn er vigtig for dit generelle velvære. Vi kender det alle sammen, at vi får en dårligere dag, hvis vi ikke har fået nok søvn natten inden. Det kan også påvirke ens sundhed, hvis man ikke sover nok. Derfor er det vigtigt, at man får sig en sund aftenrutine og en god nattesøvn. Det anbefales flere steder, at man ikke ser fjernsyn 1 time, før man skal sove. Derudover hjælper det også på søvnen, hvis man lægger sin telefon væk. Skærmene vi kigger på, påvirker vores hjerner og får os til at sove dårligere, hvis det er det sidste, vi kigger på, inden vi går i seng og det første vi kigger på, når vi står op. Derudover er det en dårlig idé at drikke eller spise koffeinholdige ting. Det siger sig selv, at vores søvn bliver dårligere, når vi har koffein i blodet. Så en god søvn kan gøre underværker for dit velvære.

Beskyt dig mod sygdomme

Når vi bliver syge, kæmper vores immunforsvar mod bakterierne og vira. Dette kan godt være udmattende og derfor kan det påvirke vores velvære, hvis vi tit bliver syge. Der er flere forskellige ting, man kan gøre for at styrke sit immunforsvar. Man kan dyrke regelmæssig motion, som også er godt for mange andre ting end immunforsvaret. Derudover kan man faktisk også spise mørk chokolade. Mørk chokolade indeholder store mængder af kakao, som giver dig store mængder fenoler. Disse får dit immunforsvar til at yde sit bedste i kampen mod bakterier og virus. Derudover kan man også sikre sig mere mod sygdomme som for eksempel influenza. Man kan få en vaccination mod det, så man er bedre stillet, hvis man skulle blive udsat for influenzavirussen. Det er generelt en god idé at lade sig vaccinere, specielt hvis man skal til udlandet, og derfor bliver eksponeret for mange slags virus og bakterier.

Spis ordentligt

En ordentlig kost er også essentiel for dit velvære. Den rette kost kan gøre meget for vores sundhed og velvære, man kan jo også spise sig ud af forskellige sygdomme man oplever. Men en god hovedregel er at spise sine tre hovedmåltider, gerne bestående af ikke for mange kulhydrater og masser af grønt og vitaminrigt. Derudover er det vigtigt, at man varierer i sin kost. Imellem hovedmåltiderne er det en god idé at spise mellemmåltider. Det betyder nemlig en del for vores forbrænding og energiniveau. Ved at spise regelmæssigt kan man nemlig holde sin forbrænding oppe, hvilket er godt for både vægten og energien. Mellemmåltider behøver ikke være noget omfattende, men kan for eksempel bare bestå af en proteinbar, nogle frugter og nødder eller almindelige grøntsager.

Pas på dit psykiske velvære såvel

Det er ikke kun det fysiske det påvirker dit generelle velvære. Det er lige meget, hvor sundt du spiser og hvor meget du sover, hvis ikke du har det godt psykisk. Dit psykiske velvære har nemlig meget at sige. Derfor er det vigtigt at du taler med nogen om det, hvis du oplever følelsesmæssige problemer i din hverdag. Det hjælper at tale med nogle om sine problemer. Det behøver ikke at være professionelle til at starte med. Man kan sagtens finde noget heling i at tale med sine nærmeste om sine problemer. På den måde får man det ud af sit system og man får nogle friske øjne på sine problemstillinger. Tag dig godt af både dit sind og din krop. Så får du et bedre generelt velvære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *