Posted in Amager

Amagers gode kolonihaveforeninger

Amagers gode kolonihaveforeninger Posted on juni 10, 2020Leave a comment

Sponsoreret

Kolonihaven er meget eftertragtet, idet den fungerer som et frirum, der kan give dig en pause fra hverdagens stress og jag. Det er et sted, hvor du kan koble helt fra, og tage stikket ud – også i bogstavlig forstand. Du får nemlig også en pause fra dit tv og Wifi, der ellers kan virke forstyrrende og være skyld i meget spildtid.

Med en kolonihave på Amager, befinder du dig forholdsvis tæt på byen, men har stadig følelsen af at være trukket langt væk fra alting, og har altså rig mulighed til at slappe af. Derfor kan det være særligt svært at få en kolonihave her.

Her får du imidlertid et indblik i, hvordan du skaffer en kolonihave på Amager, i én af de bedste foreninger, og bliver introduceret til nogle af de regler og vedtægter der er i disse foreninger, for at sikre, at de forbliver gode.

Regler og vedtægter

For at en kolonihaveforening er god, er det vigtigt at der er nogle vedtægter og love, der sikrer, at foreningen holdes i god stand, samt for at sørge for, at alle medlemmer kan komme godt ud af det med hinanden.

Hos de 3 eftertragtede foreninger Engly,  Kongelund, og Bastiansminde, der alle ligger på Amager, er der et ordensreglement, der sætter nogle krav til medlemmernes haver.

I Bastians minde har alle medlemmer pligt til at holde deres haver i orden. Det betyder, at du skal sikre at ukrudt, affald og andet materiale fra din have, ikke generer de andre haver og foreningen som helhed, så der er den samme standard.

Det samme gælder hos Kongelund og Engly, hvor alle også er forpligtet til at holde både have og hus i orden. Hos Hf. Engly understreges det også, at der ikke må bruges nogle former for giftigt ukrudtsmiddel i havegangene eller tøsalt i vintermånederne.

Desuden skal haverne være indhegnede med en hæk både i Bastiansminde og HF. Engly. Klipningen skal fortages mindst én gang årligt, og det er vigtigt at sørge for at højden ikke overstiger 1,80 meter, men samtidig mindst er 1 meter høj.

Du kan købe hække i den ønskede og passende højde hos Haekplanter Heijnen, så du slipper for at vente på, at den vokser sig høj nok.

Køb og salg i Amagers kolonihaveforeninger

Der er ventelister i nogle kolonihaveforeninger, hvor du skal have heldet med dig for overhovedet at blive skrevet op. Hos Engly, Kongelund og Bastiansminde er der imidlertid ikke nogen ventelister, hvilket betyder at du ikke behøver at vente lang tid, på at få fat på en kolonihave.

Men da det handler om at komme først til mølle, kan du med fordel forhøre dig hos andre medlemmer i foreningen, og ellers er der typisk en opslagstavle ved fælleshuset, med huse til salg.

Kolonihaverne kan købes gennem en normal handel, typisk via Amagers egne ejendomsmæglere eller gennem Den Blå Avis. Som køber skal du dog først godkendes af bestyrelsen, som nyt medlem af foreningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *