Posted in Andet Hele København Nyheder Uncategorized

Arbejdsmiljøet er en vigtig faktor for tryghed

Arbejdsmiljøet er en vigtig faktor for tryghed Posted on september 15, 2022Leave a comment

Oplever en medarbejder ikke sin arbejdsplads som tryg, så vil der være en større chance for, at han eller hun vil ligge sig syg eller blive ineffektiv i sin stilling. På en byggeplads er det især vigtigt, at der er styr på trygheden, for her findes der forskellige faktorer, der kan have seriøse konsekvenser, når det kommer til sikkerheden og trygheden ved at bevæge sig rundt.

For at gøre en arbejdsplads, som en byggeplads, sikker, så vil der være behøvet en arbejdsmiljøkoordinator, der har styr på trygheden og de sikkerhedsmæssige faktorer på arbejdspladsen. På byggepladser er det lovpligtigt at have en arbejdsmiljøkoodinator, og denne skal have gennemført en uddannelse. Læs her mere arbejdsmiljøkoordinator kursus.

Uddannelsen af en arbejdsmiljøkooridinator giver koordinatoren erfaringer med sikkerheds- og sundhedsarbejdet, samt praktisk erfaring i ledelse af bygge- og anlægsarbejder. Denne person skal også have kendskab til byggeriets aktører. Selve uddannelsen skal være gennemført og bestået inden positionen kan ingangsættes og bruges, og dette tager 37 timer.

Formålet med et arbejdsmiljøkoordinator kursus er, at give koordinatoren de nødvendige erfaringer og kompetencer til at lede sikkerheden på arbejdspladsen, på vegne af bygherren, for de enkelte anlægs- og byggeprojekter. Dette gælder både inden for planlægnings- og byggefasen, og så gøres det for at effektivisere og styrke arbejdsmiljøet på arbejdspladsen.

Det er utroligt vigtigt, at der er styr på koordineringen, planlægningen og effektiviseringen af et byggeprojekt, da der kan forekomme komplicerede situationer, som helst ikke skal opstå, som kan være potentielt livsfarlige. Derfor er det også vigtigt, at den udpegede arbejdsmiljøkoordinator tager stillingen alvorligt og bidrager med sin viden og sit overblik til planlægnings- og udførelsesprocessen.

Få sendt en arbejdsmiljøkoordinator afsted på kursus, så du kan sikre din arbejdsplads bedst muligt, og få skabt et trygt arbejdsmiljø for alle de ansatte på arbejdspladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *