Posted in Andet Hele København Restauranter

Brunede kartofler og andet klassisk dansk mad i København

Brunede kartofler og andet klassisk dansk mad i København Posted on november 9, 2019Leave a comment

klassisk dansk mad

Der er rigtig mange smarte spisesteder i København. Det er rigtig dejligt, men nogle gange, så er der rart med klassiske danske madretter, der ikke hedder noget arabisk, italiensk eller fransk. En af de retter jeg holder øje med, når jeg leder efter klassisk dansk mad er brunede kartofler! Det er kun en bestemt type restaurationer, der serverer brunede kartofler, og det er dem, der har fokus på god klassisk mad.

Det lille Apotek

Hos Det lille Apotek på Store Kannikestræde 15 er der skruet op for den klassiske mad. Det lille Apotek anbefaler enten gammeldags andesteg eller flæskesteg begge dele akkompagneret af både sukker brunede kartofler og hvide melede kartofler og en god portion brun sov – og så naturligvis en god portion rødkål.

Københavner Caféen

Her er der også fokus på de klassiske danske retter og uanset om du vil have stegt flæsk med persillesovs og hvide kartofler, dansk hakkebøf med bløde løg med brun sovs og hvide nye kartofler eller flæskesteg med sprød svær med hvide og brunede kartofler, så er KøbenhavnerCafeen stedet hvor du bliver godt forkælet!

Grøften i Tivoli

Grøften i Tivoli er også en af de klassiske danskes spisesteder. Men der er alligevel et tvist. Her kan du få rosastegt andebryst og confiteret andelår med både hvide og brunede kartofler. Generelt er der flere af deres klassiske danske retter, der lige har fået et lille tvist, hvilket faktisk er meget frisk lille pust – så når du før Grøftens stjerneskud, så serveres den med rød dressing, og de har lavet 2 stegte rødspættefiletter plus 1 dampet rødspættefilet. Altid en spændende oplevelse at være i Grøften og generelt en rigtig god stemning der!

Andre steder at få klassisk dansk mad

Der er også en del andre steder i Københavns området, hvor du kan få klassisk dansk mad. På Frederiksberg er der Hansens Have, Restaurant Fridas og Cafe Lindevang. Så er der naturligvis også Restaurant Puk, Restaurant Vita og Færgecafeen på Christianshavn.

Hvis du selv vil kaste dig i lag med klassisk dansk mad, så kan jeg anbefale flere opskrifter på HurtigMums.dk, og særligt deres opskrift på perfekte brunede kartofler. Følg linket og læs mere om hvordan du laver perfekt brunede kartofler!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *