Posted in Restauranter

Den nye sunde madbølge: grød

Den nye sunde madbølge: grød Posted on februar 17, 2021Leave a comment

Kulden har for alvor dækket det danske land. Dette gælder både den hårde blæst og den hvide sne. Selvom foråret kommer listende, vil vinteren ingen ende tage. Flere og flere danske familie byder det dog varmt velkommen med en tur på kælkebakken og så hjem til hjemmebagte boller, varm kakao og måske endda en skål risengrød til aftensmaden. For hvem siger, at man kun må spise julemad i juletiden? 

Hop i en varm dyne efter en skål risengrød til aftensmaden

Generelt set har grøden dog også overtaget de danske munde. Det gælder særligt trenden om chiafrø-grød. Skålmaden er endda blevet så populær, at flere restauranter tilbyder netop dette på deres menukort. Spisen er dog også mulig at lave derhjemme, så det stadig bliver nemt og lækkert. Find eksempelvis en lækker risengrød opskrift til de kolde aftener. Hvis man ikke har prøvet det før, bliver man oftest overrasket over, hvor simpel risengrød er at lave. 

De mere erfarne vil glæde sig til at hoppe i en varm dyne efter aftensmaden. Risengrød står nemlig tit i dyner og puder efter at være kogt på komfuret. Her trækker risene mælken ind til sig og former sig til en rigtig grød tekstur. Når du bruger en risengrød opskrift, vil du typisk også opdage, at tiden står på flere timer. Dette er dog ren trækningstid, hvor hele familien kan være ude og lege i sneen imens. Opskriften er ligeledes også nem nok til, at de mindste kan hjælpe. 

De små i familier elsker typisk også grød uanset alderen. Dette gælder eksempelvis helt ned til et halvt år gammelt barn. Som baby lærer man nemlig først at spise grød og puré. Der er dermed også en tryg følelse i at spise grødmad. 

Sådan opper du dit grød-game og spiser sundt

Som nævnt er det ikke kun risengrøden, der vinder de danske munde. Dette er også de mere morgenmæssige grøde som eksempelvis havregrød og chiafrø-grød. Disse kan begge to opleves som nogle kedelige måltider. Flere restauranter har dog fundet tricket – topping. Ligesom bølgen af frossen yoghurt med masser af lækker topping på, er der kommet en ny grød bølge med topping. Det kan være alt fra karamelsovs til frugt, nødder og mysli eller endda spinat og æble på en lækker risottogrød. 

Grød er nemlig ikke kun til morgenmadsbuffeten eller til juletiden. Det kan også være til normal aftensmad eller endda til frokost. Mulighederne er oftest mange flere, end hvad man går og tænker. Oftest er det kun fantasien, der sætter grænser. Dermed kan det være en super god ide at investere i en kogebog om grødretter, hvis man vil lære spisen bedre at kende. Det bedste ved grød er, at det oftest er vildt sundt og nærigt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *