Posted in Begivenheder

Det sker i København i juni 2018: Havnebad og andet spændende i Købenavn

Det sker i København i juni 2018: Havnebad og andet spændende i Købenavn Posted on juni 4, 2018Leave a comment

Hvad sker der i København i Juni 2018

Maj slog alle varmerekorder, og juni lægger ud fra den varme side. Vi ser på, hvor du kan snuppe en dukkert, og hvad der ellers sker i sommervarme København i juni 2018.

Den 1. juni åbner havnebadet ved Fisketorvet og i resten af byen. Nu gør det ikke længere noget, hvis der er nogen, som beder dig om at hoppe i havnen. For du kan gøre det sådan helt bogstaveligt og snuppe dig en svalende dukkert i sommervarmen ved samme lejlighed.

De tre havnebade i København

Der er tre officielle, aflukkede havnebade i København, hvor du kan hoppe i bølgerne, uden at risikere at blive sejlet ned af havnebusser, jetski eller kanalrundtursbåde.

De tre havnebade ligger ud for Fisketorvet på Kalvebod Brygge, ved Islands Brygge og i Teglholmshavnen i Sydhavnen. Alle tre åbnede officielt 1. juni og har åbent dagligt fra 11 til 19.

Der er ansat livreddere ved alle tre københavnske havnebade, og det i Sydhavnen er udstyret med særlige bassiner til børn, unge og voksne. Har du brug for det, er det muligt at blive skyllet af efter saltvandsbadet under de opstillede ferskvandsbrusere.

Du finder havnebadene her:

Havnebadet Sluseholmen
Teglholmshavnen, København SV

Havnebadet ved Fisketorvet
Kalvebod Brygge 55, København V

Islands Brygge Havnebad
Islands Brygge, København S

Alle de københavnske havnebade har åbent fra 1. juni til 30. september, hver dag kl. 11-19.

De fem badezoner i København

Udover de 3 havnebade er der også indrettet fem såkaldte badezoner rundt om i Københavns havne. De er ikke afskærmet fra resten af havnen på samme måde som havnebadene. Badezonerne er kun afmærkede med bøjer og nogle flyderør, der markerer grænserne på området for både badende og forbisejlende.

Badezonerne har heller ikke livreddere, ligesom der heller ikke er de samme fysiske installationer med brusere og så videre ved alle badezonerne.

Du finder badezonerne her:

Badezone Søndre Refshalebassin
Refshalevej 151, 1432 Kbh K

Badezone Halvandet
Refshalevej 325, 1432 København K

Badezone Sandkaj
Sandkaj ved nr. 27, 2150 Nordhavn

Badezone Halfdansgade
Halfdansgade 1, 2300 København S

Badezone Havnevigen
Viggo Kampmanns Plads, 2300 København S

Hvad sker der på musikscenen i København i juni 2018?

En af de større musikalske events som løber af stablen på selveste Skt. Hans Aften, er fælleskoncerten med Beyonce og Jay-Z i Telia Parken. De er jo som bekendt ægtefolk privat og giver her deres to – noget forskellige – grupper af fans mulighed for at få både rap og pop serveret ved samme koncert.

Koncerten er en del af deres OTR II tur. OTR står for On The Road. Den første af disse OTR-tours var en kæmpe succes, da den løb af stablen i 2014 og nu gentager ægteparret så succesen.

  1. juni kommer den verdenskendte crooner-legende Tom Jones vejen forbi København, når han giver koncert i Radiohuset med alle de kendte sange.

Snup cyklen over den nu prisbelønnede cykelbro

Mandag d. 28. maj modtog den nye cykelbro – kaldet cykelslangen – over vandet fra Vesterbro til Islands Brygge året Icon Award ved danske design awards.

Så måske var det på tide at tage en tur på jernhesten over den prisbelønnende cykelbro, hvis du ikke allerede har prøvet. Den skærer næsten en halv time af transporttiden mellem Frederiksberg og Islands Brygge i forhold til at køre samme distance i bil!

Og så får du masser af frisk luft og motion på vejen.

God sommer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *