Posted in Begivenheder Hele København Inspiration Kultur

Det sker i København i oktober

Det sker i København i oktober Posted on oktober 1, 2018Leave a comment

Oktober byder på masser af aktiviteter og events for både voksne og børn. Tag børnene med på museum, i Tivoli eller til kulturnat. Du kan også tage til brevskrivningskoncert eller nyde en god film på festivalen Copenhagen Mix.

Det er nu for alvor blevet efterår, men det betyder langt fra, at alle aktiviteterne i København bliver afholdt inden døre i oktober. Fredagen før efterårsferien kan du sammen med mange andre nysgerrige gå på opdagelse nogle af de steder, der ellers er lukket land for almindelige mennesker. Det er lige fra Folketinget til fængslet.

Du kan også mærke gyset til Halloween i Tivoli, deltage i sjove og børnevenlige aktiviteter på Frederiksborg Slot, fatte pennen og skrive til en, der står dig nær, eller læne dig tilbage i biografens bløde sæder og se film med fokus på homoseksuelle og transkønnede til filmfestivalen Copenhagen Mix.

Brevskrivningskoncert på Det Kongelige Bibliotek

Det er de færreste, der skriver rigtige breve på papir til hinanden. Det Kongelige Bibliotek vil dog gerne opfordre dig til at forevige nogle ord på papir og sende dem af sted til en anden. Du sidder i den stemningsfulde historiske læsesal og lytter til smuk musik, mens du bare kan lade tankerne flyde på det papir, du får udleveret.

Brevskrivningskoncerten bliver afholdt 3. oktober. Læs mere om den på http://www.kb.dk/da/dia/kalender/ord/2018/181003_brevskrivningskoncert.html

Kulturnat i København

Den 12. oktober, hvor folkeskolernes efterårsferie starter, bliver der traditionen tro afholdt kulturnat i København. Som sædvanlig vil der være masser af mennesker og masser af steder, der slår dørene op og giver dig mulighed for at få et indblik i steder, hvor du ellers ikke plejer at komme.

Se det omfattende program på https://www.kulturnatten.dk/da/Kulturnatten

Halloween i Tivoli

Er du mere til lidt gys og gru frem for at være kulturel, kan du tage familien med i Tivoli. Den 12. oktober er nemlig også dagen, hvor de slår dørene op for deres flotte, Halloween-pyntede have. Nyd de mange flotte lys, skær græskarhoveder, få noget varmt at drikke og test dit mod i den gamle, historiske have.

Læs mere om, hvad du kan opleve til Halloween i Tivoli på https://www.tivoli.dk/da/saesoner/halloween

Efterårsferie på Frederiksborg Slot

I hele efterårsferien er der masser af aktiviteter på Frederiksborg Slot. Der er hver dag rundvisninger, der er skabt, så både børn og voksne vil få glæde af dem. Bagefter kan børnene klæde sig ud i historiske dragter og se udstillingen om Christian den 4. som barn. Den er netop udformet i øjenhøjde med børnene, så de både bliver underholdt og lærer om historie.

Frederiksborg Slot ligger i Hillerød, kun 40 minutter med S-toget fra Københavns Hovedbanegård. Læs mere om deres mange aktiviteter i efterårsferien her.

Se film på Copenhagen Mix

I slutningen af oktober, helt præcist den 26., starter filmfestivalen Copenhagen Mix. Den har fokus på film om homoseksuelle og transkønnede. Den er en af de ældste LGBTQ filmfestivaler i verden og er blevet afholdt siden 1986.

Festivalen byder på en række forskellige film, events og arrangementer. For eksempel er det muligt for dig at komme hjem til arrangørerne og se en af deres yndlingsfilm. Se det store program på http://www.mixcopenhagen.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *