Posted in Blandet

Fire telefonnumre alle københavnere bør have indkodet

Fire telefonnumre alle københavnere bør have indkodet Posted on januar 3, 2019Leave a comment

Der er en række telefonnumre, som alle københavnere bør have indkodet i deres mobil, så de hurtigt kan ringe op.

Normalt har du god tid til at finde et nummer på nettet, inden du skal ringe nogen op. Det kan for eksempel være, hvis du skal have fat i en håndværker, du skal tale med en offentlig institution, eller du har brug for råd eller vejledning af mere personlig karakter.

Der er dog nogle numre, som det er en god ide, at du har indkodet på din mobil. Dermed behøver du ikke at lede efter dem, men ved, at du altid kan ringe op, hvis du skulle få brug for dem. De fleste kan huske numrene 112 for ulykker og 114 til politiet udenad, men her er fem andre numre, som det også er smart for dig at have ved hånden.

Lægevagten

Hvis det ikke er ulykke eller en så alvorlig sygdom, at du skal have fat i en ambulance, er det lægevagten, som du ringe til. Når du bor i Region Hovedstaden, som København er en del af, er det derfor 1813, som du skal have indkodet i din mobil.

De kan hjælpe dig med akut sygdom eller en skade, som opstår uden for din læges åbningstid. Det skal vel at mærke være skader og sygdomme, som ikke er så alvorlige, at du skal på hospitalet.

Låsesmed

Der er næsten ikke noget værre end at have låst sig ude af sin bolig. Der er bare ikke noget, du kan gøre, hvis du ikke har en ekstra nøgle liggende hos en nabo. Derfor er det vigtigt, at du har nummeret til en låsesmed i København indkodet på din mobil, så du ikke skal til at lede efter det, når du febrilsk står og prøver at komme ind i din bolig.

Når du vælger et firma, hvis nummer du vil kode ind, er det vigtigt, at det er nogle, der har døgnservice. Det betyder, at de rykker ud alle årets dage på alle tidspunkter af døgnet. Når du kommer hjem klokken fire om natten efter en hyggelig nytårsaften, kan du derfor også få låsesmeden til at komme. Læs for eksempel mere på https://www.laasesmed-kobenhavn.dk/

Autohjælp

Bryder bilen sammen, er det vigtigt, at du har nummeret til Falck, Dansk Autohjælp eller et lignende firma indkodet på din mobil. Det er meget stressende at stå med en bil, der er brudt sammen, og måske endda spærre for trafikken i en af Københavns smalle gader. Derfor bør du hurtigt kunne ringe op til autohjælp uden først at skulle stå og lede efter nummeret.

Det lokale pizzeria

Når du kommer hjem efter en lang dag på arbejde, hvor der ikke er tid til at tilberede mad, er det rart, at du bare kan ringe op til dit lokale pizzeria og bestille noget mad. Dermed kan dagen hurtigt være reddet. Sørg for at vælge et pizzeria i nærheden, der leverer en god kvalitet, og som kan levere til en billig pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *