Posted in Blandet

Guide: Skeln mellem i-øret- og bag-øret-høreapparater

Guide: Skeln mellem i-øret- og bag-øret-høreapparater Posted on december 29, 2021Leave a comment

Alle mennesker kan få brug for høreapparater på et tidspunkt i livet, og det er ikke noget at skamme sig over. Om høretab er resultatet af alderdom, et arbejdsliv brugt i et støjende miljø uden de rette værnemidler i form af høreværn, eller om noget helt tredje er årsagen, gælder det om at få fat i et apparat så hurtigt som muligt. Jo før du vænner dig til at bruge høreapparat i det daglige, jo bedre.

Hvor skal dine nye høreapparater så sidde?

Nye høreapparater kan du få som i-øret- og bag-øret-høreapparater. Ud fra navnene alene kan du nok godt regne ud, hvor høreapparaterne sidder. Førstnævnte skubber du ind i øret som en øreprop eller typisk trådløs høretelefon, mens sidstnævnte fodrer øregangen med lyd via en lille ledning, der flugter over ørets kant. Et godt bag-øret-høreapparat kunne fx være et smart Beltone høreapparat.

Få dine i-øret-høreapparater tilpasset efter din øregang

Komfort spiller selvfølgelig en stor part, når du skal vælge høreapparat. Bag-øret-modellerne passer generelt til de fleste ører, mens at i-øret-apparater skal tilpasses efter din øregang, for at de sidder komfortabelt. Er du selvbevidst omkring dét, at du har brug for høreapparat, kan du vælge et i-øret-apparat, da det er den mest diskrete type. På sigt bør du dog affinde dig med, at du har brug for ét.

Bag-øret-apparater giver dig kraftfulde lyde

Et i-øret-høreapparat kan med rette kaldes et micro høreapparat. Er diskretion ikke vigtigt for dig, er der dog en logik i at vælge de større og mere synlige bag-øret-modeller. At de er større, gør dem mere brugervenlige. Og de kan tage brodden af generne oplever ved de fleste typer høretab. At der er plads til større batterier i dem, giver dig også mere kraftfuld lyd, så du hører lydene mere intenst.

Prøv evt. begge dele, før du lægger dig fast på en bestemt model.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *