Posted in Inspiration

Guide til valg af robotstøvsuger

Guide til valg af robotstøvsuger Posted on februar 22, 2020Leave a comment

De seneste par år er der kommet mange robotstøvsugere på markedet og samtidig er de kommet ned i pris så de er til at betale. Men det kan være svært at finde ud af, hvilken en man skal vælge. Herunder kommer der en guide til hvordan man vælger den bedste robotstøvsuger og hvad man kan forvente af en.

Kan en robotstøvsuger erstatte en almindelig støvsuger?

En robotstøvsuger kan som udgangspunkt ikke erstatte en almindelig støvsuger. Den er god til at tage det daglige støv, men den er på nuværende tidspunkt ikke god nok til at kunne bruges til hovedrengøring. Men i det daglige vil den kunne lette dig for meget arbejde og holde støvet nede, uden at du selv behøver løfte en finger.

Hvad skal du kigge efter, når du skal vælge en robotstøvsuger?

Når du skal vælge en robotstøvsuger, er det vigtigt ikke alene at kigge på prisen, men også kigge på støvsugerens specifikationer og blandt andet se på, hvor længe den kan køre uden at skulle oplades og hvor kraftig en motor den har.

Drifts- og opladningstid

I dag har en robotstøvsuger en driftstid imellem 30-150 minutter med en gennemsnitlig driftstid på omkring 90 min. og det vil tage alt fra 90 min. til 390 min. før den er genopladet. Så alt afhængig af hvor stort et rum den skal støvsuge, er det en god ide at sikre sig at den har en driftstid, der er lang nok til, at den kan nå at komme hele vejen rundt, uden at skulle oplades i mellemtiden.

Lydniveau

Alt afhængig af hvor lydfølsom du er er det en god ide at tjekke. Som udgangspunkt er de fleste robotstøvsugere mindre larmende end en traditionel støvsuger.

Arbejdsareal

Som tidligere nævnt er det vigtigt at se på hvor lang tid en robotstøvsuger holder før den skal oplades. I snit kan de oplade ca. 127 m2 før de skal oplades. Det er muligt at få robotstøvsugere med en genoplad og forsæt-funktion som kan være smart at have, hvis man har et stort areal der skal støvsuges.

Højden på robotstøvsugeren

Jo højere robotstøvsugeren er jo færre steder, vil der være hvor den kan komme ind under møbler og støvsuge. De fleste støvsugere har en højde på mellem 6-14 cm. De vil samtidig veje et sted mellem 1-5 kg.

Filter

En af de ting du især bør være opmærksom på, er filteret i robotstøvsugeren, især hvis du er allergiker. Støvsugeren kommer typisk enten med et mikro-filter eller et Hepa-filter. Det er deres evne til at filtere mikropartikler, den store forskel i de 2 filtre ligger. Hepa-filteret er på nuværende tidspunkt bedre til at fange de små partikler, der er i støvet end et mikrofilter.

Timerfunktion

Den sidste ting det kan være godt at kigge på er en timer. Det gør at du kan sætte den til at støvsuge, imens du er væk og så vil støv og krummer være væk, når du kommer retur.

Find mange flere artikler på bolex.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *