Posted in Inspiration

Så meget kan du lave med en 3D printer

Så meget kan du lave med en 3D printer Posted on december 15, 2022Leave a comment

3d print

3D print er en teknologi i rivende udvikling, og der kommer hele tiden nye muligheder for, hvad man kan gøre med en 3D printer. Printeren giver en enormt stor frihed i forhold til, hvad der kan lade sig gøre at lave med printeren. Her er tre ting, du helt selv kan lave med en 3D printer.

Du kan lave legetøj

Med en 3D printer kan du lave masser af spændende legetøj til dig selv eller til børn. Det er sjovt og spændende at finde skabeloner til legetøj, du kan printe, men du kan også vælge at tegne legetøjet selv, hvis der er noget helt bestemt legetøj, du har i tankerne.

Du kan lave alverdens forskellige figurer med 3D print. Det kan for eksempel være actionfigurer eller biler, maskiner og tog. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan tegne og printe.

Du kan også helt selv bestemme, hvilken farve legetøjet skal printes i. Samtidig sparer du enormt mange penge, fordi det typisk er billigere at printe legetøj selv end at købe det fra en butik, der forhandler dyrt legetøj i plast. Dit barn vil med garanti elske dit helt hjemmelavede legetøj, som du har lagt masser af sjæl og kærlighed i.

Lav smart værktøj

Med en 3D printer kan du også specialdesigne værktøj, du måske har brug for i dit hjem. Selvom en bestemt dims ikke bliver forhandlet nogen steder, står det dig frit for at tegne den i et 3D program og printe den selv. På den måde kan du lave alverdens små dimser, der er specielt designede til netop dit hjem. Måske har du en bestemt hylde, der skal holdes oppe med en klemme, som du kan printe, eller måske har du brug for en dørstopper, der passer helt perfekt til et hjørne af din stue.

De store firmaer, der sælger interiør, laver masseproducerede løsninger til indretning, der ofte ikke passer helt perfekt, men som løser opgaven tilstrækkeligt. Via 3D print kan du tage designet meget længere, fordi du kan tilpasse det til lige præcis de behov og størrelsesmæssige dimensioner, der kendetegner dit hjem.

Slip din indre kunstner fri

Når du arbejder med 3D print, er du fuldstændigt fri til at printe alt, hvad du kan forestille dig. Det er en mulighed, som mange mennesker ikke har oplevet, før de kommer til at arbejde med en 3D printer. De mange nye muligheder kan sætte gang i en kreativ eksplosion, hvor man pludseligt begynder at printe alverdens former og farver.

Tanken om, at man kan skabe en genstand, der aldrig har eksisteret før, er enormt tiltalende for rigtigt mange mennesker. Derfor er der begyndt at opstå kurser i 3D print og tegning for mennesker, der gerne vil printe tredimensionelle kunstværker.

Internettet flyder over med inspiration til, hvilke kunstværker man kan producere. Det er interessant og sjovt at deltage i den udforskning af printerens potentiale, der lige nu foregår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *