Posted in Andet

Sådan giver du stuen nyt liv

Sådan giver du stuen nyt liv Posted on august 30, 2021Leave a comment

Er du blevet træt af din stue? Synes du en er kedelig og fantasiforladt? Og føler du den trænger til en ordentlig overhaling – men ved ikke helt hvordan? Så fortvivl ikke. For det er slet ikke så svært at give stuen – eller et hvilket som helst andet rum – nyt liv. Og det behøver ikke være hverken særlig dyrt eller særlig besværligt. Med lidt fingersnilde vil langt de fleste kunne klare det i løbet af en weekend og dermed kunne sætte sig til rette i en ”ny” stue søndag aften. Lyder det tillokkende? Så læs videre her.

Sæt spot på væggene

Er du ved at kede dig i søvn, når du går ind i din stue? Så har du måske allerede overvejet at skifte sofaen ud eller købe ny kunst til væggene. Det kan også være du har rykket rundt på møblerne i noget nær en uendelighed, uden at det rigtig har hjulpet. Men i stedet for at ændre på møblerne og deres placering kan du nå rigtig langt ved at kaste et blik på væggene. For stuen kan faktisk piftes op og blive både flot og hyggelig med en enkel omgang tapet! Og her er ikke tale om 70’ernes savsmuldstapet eller 80’ernes og 90’ernes filt. Her taler vi om tapet med motiver og mønstre lige efter dit ønske. Nemlig de såkaldte ”photo-walls” – eller fototapeter.

Smukke træer eller blomstrende haver?

En photowall er, som navnet indikerer, et billede der sættes på hele eller dele af en væg. Disse er typisk af en vis størrelse og kan endda købes i netop den størrelse på væggen, hvor du ønsker den sat op. I modsætning til almindeligt tapet er der her tale om ét samlet motiv, frem for baner der gentager et givent motiv som f.eks. striber. Med en photowall kan du få en hel væg fyldt med en kirsebærtræer eller dyrene i en skovlysning. Dermed giver det nogle helt andre muligheder. Og det giver frem for alt en unik mulighed for at give stuen en tiltrængt overhaling.

Overvej nøje inden du vælger

Når det gælder photowalls er der et væld af motiver at vælge imellem i stort set alle prisklasser. Prisen afhænger naturligvis lidt af hvor stor en væg du ønsker dekoreret, men som udgangspunkt findes der både billigere og dyrere tapetvægge. Men hvad skal du så vælge? Det kan være en stor beslutning at vælge, for det skulle gerne være til at holde ud at se på både om en uge, en måned og også gerne om et helt år. Brug derfor gerne lidt tid på at overveje hvilken type fototapet du foretrækker. Skal det være enkelt og afdæmpet? Eller foretrækker du det overdådige og nærmest svulstige?  

Kig på omgivelserne

Det kan også være en god idé at beslutte hvilken væg i stuen der skal have nyt liv. Det kan ofte hjælpe til at beslutte sig for det endelige motiv, hvis det skal passe til en kommode, en sofa eller en stykke kunst på væggene omkring. På https://www.photowall.dk/tapet/natur finder du et stort udvalg af flotte og farverige tapeter, som du med garanti vil synes om. Når du har fundet ud af hvilket motiv der skal pryde en væg i stuen, samt hvilken væg i stuen der er tale om, er det bare med at komme i gang! Det første du skal gøre er at måle hvor stor væggen der skal have nye liv er. Er der tale om et udsnit af væggen, så skal du afgøre hvor stort det skal være.

Bestil og sæt op – nemt og enkelt

Og så er det bare med at få købt din nye ”billedvæg”. Typisk betaler man pr. kvadratmeter og du skal blot indtaste væggens højde og længde – så får du den endelige pris på hvad det vil koste dig at friske stuen op med lidt nyt på væggene. Det er både hurtigt og nemt at bestille en photowall til stuen. Men det er også ganske nemt at sætte det op.  Ud over at det bestilte tapet leveres efter dine specifikke mål, så leveres banerne også nummererede i netop den rækkefølge de skal sættes op i. Tapetklister er inklusiv i prisen og du skal ikke andet end at lime banerne direkte op på væggen. Kant mod kant. Der er altså ingen overlapninger eller mønstre der skal justeres hverken op eller ned som med almindeligt tapet.

Nemmere bliver det næsten ikke at give stuen nyt liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *