Posted in Inspiration

Sådan udnytter du pladsen i din københavner-lejlighed optimalt

Sådan udnytter du pladsen i din københavner-lejlighed optimalt Posted on februar 15, 2020Leave a comment

2 gode tips til at udnytte københavner-lejligheden optimalt

Det er ingen hemmelighed, at prisen per kvadratmeter er høj i København. Dette betyder, at mange er nødt til at bo i mindre lejligheder.

De små lejligheder betyder igen, at det kan vise sig svært at finde plads til alt i hjemmet. Dette behøver imidlertid ikke være et problem. Derimod handler det blot om at udnytte pladsen i dit hjem optimalt.

Det er dog ingen nem sag at pladsoptimere. Det kræver megen research, kreativitet og – frem for alt – meget tid.

En stor del af den nødvendige information til din pladsoptimerende indretning kan du heldigvis finde i artikler på nettet. Og netop sådan en artikel får du her. Her giver vi dig nemlig to tips til, hvordan du udnytter pladsen optimalt i din kompakte københavnske lejlighed.

1. Optimér din soveplads

Vi mennesker har i gennemsnit brug for 8 timers søvn om natten. Dette er på den ene side et stærkt argument for at investere i en god seng – Men på den anden side efterlader det jo så 16 timer, som vi ikke tilbringer i sengen.

Er pladsen trang kan du derfor med fordel se på, om du kunne finde en sengeløsning, som fylder mindre i dagtimerne. Der er flere veje, du kan gå i denne forbindelse, eksempelvis:

  • Sovesofa: En sovesofa er et møbel, som du kan bruge som sofa i dagtimerne og så slå ud til seng om natten. Foruden at være en pladsbesparende løsning er det også en god løsning rent økonomisk, da du med sovesofaen slipper for at skulle investere i både en seng og en sofa. Find anbefalinger af konkrete sovesofaer her.
  • Skabsseng: En skabsseng er en seng, som du kan slå op ad væggen, når du ikke benytter den. Hermed får du en masse gulvplads frigjort. Inden du investerer i skabssengen så overvej dog, hvordan du har tænkt dig at udnytte den midlertidige gulvplads.
  • Seng med opbevaring: En seng med opbevaring fylder ikke nødvendigvis mindre end en almindelig seng. Opbevaringspladsen under sengen betyder dog, at du kan udnytte pladsen i dit soveværelse bedre.

2. Vælg dekoration der ikke fylder

De fleste af os vurderer først og fremmest dekoration på, om vi kan lide det eller ej. Hvor meget det så fylder i hjemmet kommer derimod i anden række.

Det manglende fokus på hvordan dekorationen passer ind i netop dit hjem er imidlertid en stor fejl. Det betyder nemlig, at du med tiden kommer til at udfordre dig selv mere og mere på pladsen i dit hjem.

Her kommer et eksempel på, hvordan du kan tænke pladsforbrug ind i din dekoration:

Du er på udkig efter et verdenskort. Her kan du eksempelvis vælge mellem en globus eller et verdenskort til væggen. Mens globussen optager plads udad i rummet, så fylder verdenskortet til væggen nærmest ingenting. Er pladsen i rummet trang – og du samtidig har en bar væg – er det derfor helt oplagt, at du her bør vælge verdenskortet til din væg.

Gør det til en vane altid at tænke nykøb ind i forholdene i netop dit hjem. Hermed er der en langt mindre risiko for, at du med tiden kommer til at fortryde dine køb.

God arbejdslyst med at få det bedste ud af din kompakte lejlighed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *