Posted in Begivenheder

Skal du holde firmafest? 7 gode råd

Skal du holde firmafest? 7 gode råd Posted on december 20, 2023Leave a comment

firmafest

De fleste mennesker bruger omtrent en tredjedel af deres tid på at arbejde. Når vi ikke arbejder, er det derfor vigtigt, at vi bruger vores tid på noget hyggeligt. Og få ting er ligeså hyggelige som en planlagt firmafest, hvor dine medarbejdere får mulighed for at lære hinanden bedre at kende, deltage i fælles aktiviteter og spise noget god mad.

Vi giver dig 7 gode råd til planlægningen af din næste firmafest, så du kan få styr på både menu, aktiviteter og underholdning til firmafesten. 

1. Fastlæg formålet med festen 

Som det allerførste skal du have fastlagt formålet med festen. Er det en julefest? Har I endelig nået et mål, I har arbejdet frem mod hele året? Eller har festen hovedsageligt til formål at bringe medarbejderne tættere på hinanden? Festen bliver nemmere at planlægge, når du er blevet bevidst om, hvorfor den skal afholdes.

2. Læg et budget 

Når du bruger firmapenge, er det vigtigt, at du ikke overstiger budgettet. Læg et realistisk budget for dagen, som både inkluderer lokaler, mad, dekorationer, underholdning til firmafesten og eventuelle yderligere omkostninger. 

3. Vælg det rette sted 

Hvis selve arbejdspladsen ikke skal danne rammerne for firmafesten, skal du have fundet et andet passende sted. Restauranter og eventlokaler er begge oplagte i denne sammenhæng. Men de rette lokaler afhænger både af antallet af gæster og af aktiviteter og underholdning til firmafesten, så hav dette for øje, før du booker lokaler.

4. Overvej mad og drikke 

På nogle arbejdspladser ved folk en masse om hinanden. På andre foregår der stort set kun arbejdsrelateret snak. Når du planlægger mad og drikke til din firmafest, kan du med fordel som minimum finde ud af, om der er deltagere, der for eksempel ikke drikker alkohol eller spiser kød.

Så undgår du situationen, hvor der lige pludselig er en håndfuld, der ikke kan deltage i festen på lige fod med andre. 

5. Send invitationer i god tid 

Sørg for at sende dine invitationer mindst et par måneder i forvejen. Mad, drikke og underholdning til firmafesten går let tabt, hvis det kun er halvdelen af medarbejderne, der kan deltage. 

6. Køb dekorationer

Den bedste fest er festen med den helt rette stemning. Og dekorationer og eventuelt små souvenirs bør indgå i enhver firmafest.

Dekorationerne kan blandt andet omfatte guirlander, balloner, lys, matchende duge eller temarelaterede pyntegenstande. Hyrer du en fotograf til at tage et par billeder, er du desuden sikker på, at folk vil kunne huske den mindeværdige aften mange år frem. 

7. Find underholdning til firmafesten 

Underholdning til firmafesten er essentielt for, at I får en god aften. Nogle mennesker er mere indadvendte end andre, men når du sørger for underholdning, vil du snildt kunne komme samtalepauserne til livs.

Underholdning til firmafesten findes i rigtig mange former. Men hvis du gerne vil give dine gæster en anderledes oplevelse, kan du for eksempel hyre en professionel til at hjælpe gæsterne med at lave ballondyr  – og det er bestemt ikke kun for børn. Find din underholdning til firmafest i dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *