Posted in Blandet

3 alternativer til negative renter

3 alternativer til negative renter Posted on oktober 11, 2021Leave a comment

Nationalbanken har sænket renten igen

Er du træt af at have dine penge stående i banken til negative renter? Det kan synes en anelse paradoksalt, at du skal betale banken for at stille dine penge til rådighed, men det nuværende rentemiljø er desværre så ekstremt, at det i øjeblikket er en realitet. Og intet tyder på, at det kommer til at ændre sig lige foreløbigt. Nationalbanken har for nyligt sænket renten yderligere, og det er derfor nok kun et spørgsmål om tid, før den negative rente bliver endnu mere negativ.

Læg så dertil, at din opsparing også rammes af inflation, og at værdien af den dermed skrumper dag for dag. Det kan være svært at holde ud at tænke på. Heldigvis findes der alternativer til de negative renter, og her får du tre bud på, hvad du i stedet kan gøre med dine penge.

Invester i obligationer

Hvis du ønsker at holde dine penge i en relativt sikker havn, men stadig er træt af at have dem til at stå i banken, kan du i stedet overveje at investere i obligationer. Sammenlignet med f.eks. aktier og kryptovaluta er obligationer en relativt sikker investering, og er derfor oplagt for dig, der ikke ønsker at skulle ud og løbe en større risiko end højst nødvendigt, men som samtidig ikke er tilfreds med at betale negative renter.

Gå efter et højere afkast med aktier

Hvis du alligevel er indstillet på at skulle investere din opsparing, kan du også overveje at investere i aktier. Fordelen ved aktier fremfor obligationer er, at aktier historisk set giver et højere afkast af din investering. Til gengæld skal du også forvente, at risikoen forbundet med aktieinvesteringer er højere sammenlignet med investering i aktier. Spørgsmålet om, hvorvidt det skal være aktier eller obligationer, er altså i høj grad et spørgsmål om risikovillighed. Du kan læse mere om aktieinvestering ved at gå til side om aktier her.

Råvarer

Tredje og sidste mulighed, vi vil fremhæve, er at investere i råvarer, og mere specifikt i guld. Guld er kendt som ”sikker havn”, når bølgerne går højt på finansmarkederne, og samtidig slipper du for at skulle betale negative renter for at have dine penge til at stå i banken. Guld har historisk set ikke givet nær det samme afkast som aktier, men er til gengæld typisk et godt aktiv at vælge, hvis du primært fokusere på at bevare din opsparing. Synes du hverken om obligationer eller aktier, kan guld derfor være den gyldne mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *