Posted in Blandet

5 gode råd til at blive veganer

5 gode råd til at blive veganer Posted on december 31, 2018Leave a comment

Den veganske levevej er blomstret helt op i Danmark og resten af verden, da mange finder konceptet utroligt interessant. Men det kan være svært at gå fra at være almindelig vegetar eller slet ikke tænke på hvad man spiser til lige pludselig at skulle leve som veganer. Vi vil derfor i denne artikel give dig nogle gode råd til, hvordan du med en glidende overgang kan blive som veganer.

Hvad er en veganer?
Først vil vi starte med at forklare, hvad en veganer egentlig er. Helt kort er en veganer en person, der forsøger at minimere udnyttelsen af dyr ved ikke at indtage noget, der har animalske rødder. Denne tankegang har fået meget stor opbakning rundt omkring i verden, og flere og flere vælger faktisk at blive veganer.

Find din motivation
Det kan være meget svært at starte på denne store livsstilsændring, hvis ikke man er helt sikker på, hvorfor man egentlig gør det. Det kan derfor være en god ide at spørge sig selv, hvorfor man gerne vil blive veganer. Oftest er der 3 hovedårsager til, at man vælger at leve som veganer og det er:

1. Det er sundere og bedre for din krop og helbred at leve som veganer. Når man lever som veganer spiser man automatisk mere frugt og grønt til sine måltider. ”Whole Foods” kost er et eksempel på en kur, hvor du kun spiser naturlige og hele råvarer.
2. En anden årsag til at mange vælger at leve som veganer er pga. dyrevelfærden. Ved at undgå at spise og beklæde sig med tøj og mad, som har animalske rødder, støtter man dyrevelfærden.
3. Den tredje årsag til at mange vælger at leve som veganer, er fordi det er bedre for miljøet.

Udvid din opskrifts-portefølje
Vores næste tip er at du skal udvide din opskrift-portefølje. Det betyder, at du skal undersøge veganske retter og kaste dig ud i en masse nye retter. Det kan være svært at ændre sin kost til vegansk, hvis man ikke kender nogle retter, som er veganske. På den måde uddanner du også dig selv i, hvilke produkter der er veganske og ikke veganske. Hvis du ikke er den største fan af at lave mad, kan det være svært at finde overskuddet til at lave så mange retter, man ikke kender til i forvejen. Det kan derfor være en god ide at anskaffe dig et forklæde, nye viskestykker og andre nye ting til køkkenet, som kan gøre madlavningen en smule sjovere. Find det damask.dk.

Husk at få dine proteiner
Vores sidste tip i denne artikel er at du skal huske at få alle dine proteiner. Når man spiser vegansk, spiser man ikke alle former for kød, og derfor kan man hurtigt komme til at mangle proteiner, hvis ikke man får dem et andet sted fra. Du kan sagtens lave mad fyldt med en masse proteiner, men det kræver, at du har en bred viden indenfor området. Vi vil derfor anbefale, at du tjekker jala-helsekost.dk ud, da de har et bredt og dybt sortiment af kosttilskud, som du har brug for i din hverdag som veganer.


Hvis du lykkedes med den veganske kostretning, er der mange ekstra fordele, som du kan få glæde af. For eksempel viser mange studier, at den veganske kostretning giver en øget sexlyst, og det er derfor en fordel til dig, der døjer med en forringet sexlyst grundet blandt andet stress. På lovebuddy.dk kan du finde meget mere information om sex og udstyr som fx en strap on.

Med disse tips vil du være godt klædt på til at lykkedes med at leve som veganer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *