Posted in Begivenheder Børn Inspiration Kultur

Det kan du lave på Den Røde Plads på Nørrebro

Det kan du lave på Den Røde Plads på Nørrebro Posted on juni 10, 2020Leave a comment

Den Røde Plads på Nørrebro

Den Røde Plads på Nørrebro er lavet for at skabe et fælles byrum og hylde de mange forskellige nationaliteter, der bor i bydelen. Der er masser af forskellige aktiviteter, og der bliver afholdt en række forskellige arrangementer på pladsen.

Både børnefamilier, unge og voksne har stor glæde af Den Røde Plads på Nørrebro. Det er en hyggelig plads, hvor belægningen er lavet i røde, lyserøde og orange farver. Det giver derfor en helt særlig fornemmelse at gå på pladsen.

Pladsen er designet af kunstgruppen Super Flex i samarbejde med arkitekten Bjarne Ingells. Den stod færdig i 2012 og ligger ud til Nørrebrogade og langs med Nørrebrohallen. Den Røde Plads udgør sammen med Den Grønne Plads og Den Sorte Plads Superkilen på Nørrebro.

Pladserne er lavet for at hylde de forskellige nationaliteter, der bor på Nørrebro. Derfor kan du på Den Røde Plads se forskellige lysskilte fra hele verden. Det er med til at give pladsen en international og urban stemning.

Det kan du lave på Den Røde Plads på Nørrebro

Der er en lang række forskellige aktiviteter, som du kan lave på pladsen til daglig. Du kan for eksempel hygge med familie og venner i de store gynger, hvor der kan sidde fire personer overfor hinanden. De er sjove for børnene og er perfekte til en hyggelig sludder for de voksne.

Pladsen lægger op til hygge og afslapning. Det er derfor et sted, hvor de voksne kan sidde og se på, at børnene løber og leger. Du skal dog være opmærksom på, at der går en cykelsti igennem pladsen. Derfor handler det om at passe lidt ekstra på børnene, hvis de kommer i nærheden af den.

Arrangementer på Den Røde Plads på Nørrebro

Der bliver løbende afholdt en række arrangementer på Den Røde Plads. Det er for eksempel loppemarked, sportsarrangementer og koncerter. Alle arrangementerne er lavet med fokus på, at det skal være hyggeligt og rart at være sammen.

Loppemarkederne bliver typisk afholdt i sommermånederne. De er derfor blevet afholdt for i år. Hvis du vil forbi til næste sommer for at gøre et godt kup – eller bare få nogle lopper med hjem – kan du holde øje med Markedskalenderen.dk. Det er en kalender over alle loppemarkeder i Danmark.

Folkefest på Den Røde Plads

En gang om året bliver der afholdt Folkefest på pladsen, hvor både børn og voksne kan komme og få en hyggelig dag. I 2018 bliver det afholdt den 16. september. Der kan du blandt andet opleve en lang række forskellige bands komme og optræde.

Der kommer også til at være ansigtsmaling, ballonshow og forskellige former for danseworkshops. Bliver I sultne, behøver I ikke at fortvivle. Der kommer nemlig også til at være et lækkert madmarked, hvor de serverer latinamerikansk mad.

Læs eventuelt også artiklen om Jægersborggade her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *