Posted in Nattelivet Restauranter Shopping

Jægersborgsgade

Jægersborgsgade Posted on maj 27, 2018Leave a comment

jægersborgsgade

Jægersborgsgade ligger på Nørrebro i København. Den brostensbelagte gade er én af de få gader i hovedstaden, som stadig fremstår i sin originale stil. Gaden blev opført omkring år 1900 og i 1928 blev de sidste bygninger på Jægersborgsgade færdiggjort.

 

Gennem historien har Jægersborgsgade gennemgået både 1. og 2. verdenskrig, og specielt 2. verdenskrig tog hårdt på den københavnske gade. Næsten alle datidens forretninger bukkede under, hvorefter gadens forretningsliv haltede efter resten af det københavnske. I 2001 skulle det være slut, og der blev lanceret en genrejsningsplan, som i dag har medført, at mere end 40 små specialforretninger nu igen drives på Jægersborgsgade.

 

Denne guide er til dig, som vil opleve københavnsk historie i tæt sammenspil med en kulturel og trendy oplevelse. Guiden giver dig den bedste forberedelse til en perfekt dag på Jægersborgsgade.

 

Butikker og spisesteder på Jægersborgsgade

Butikkerne på Jægersborgsgade er meget forskellige. Du kan opleve alt fra gastronomi til keramik. Generelt for mange af butikkerne er, at de alle har et særpræg. Jægersborgsgade er blevet en kult gade, hvor skæve personligheder og kreative indslag tiltrækkes. Herunder kan du læse mere om nogle af butikkerne og restauranterne, som du kan opleve på den specielle gade i København.

 

GRØD

Konceptet GRØD startede den 24. september 2011 på Jægersborgsgade. Siden har konceptet udviklet sig til at være en kæde, hvor du nu også kan finde en GRØD-restaurant i Århus.

jægersborgsgade

GRØD’s menu er udelukkende bygget op omkring retter indeholdende diverse former for grød. Restauranten har gjort grød, som vi kender det fra gamle dage, til noget sundt og lækkert. GRØD er helt sikkert et god bud på et måltid i hyggelige omgivelser, når du besøger Jægersborgsgade.

 

Istid

Igen et inspirerende og nyt koncept, som er opstået på Jægersborgsgade, som nu også har udviklet sig til et større foretagende. Kvinderne bag Istid har siden deltagelse i programmet Løvens Hule på DR1 gjort store fremskridt.

 

Istid er de første i Skandinavien til at lave is på flydende nitrogen. Metoden giver en mere cremet konsistens, og isen fremstår mere frisk. Dette er endnu et must, når du skal besøge Jægersborgsgade.

 

Resecond

Dette er en butik for dig, som gerne vil shoppe second hand. Det er en luksusgenbrug, hvor du kan finde en masse spændene tøj til festen, hverdag, eller hvad du er på udkig efter.

 

Resecond har fokus på bæredygtighed og går meget op i at passe på miljøet. Butikken er blevet yderst populær, og mange kendte personligheder kigger forbi butikken med jævne mellemrum.

 

Ladyfingers

Dette er et kollektiv af smykkedesignere. Seks danske smykkedesignere har slået sig sammen i én og samme butik, hvor de alle har deres kollektioner præsenteret.

 

Konceptet er startet for at inspirere hinanden og sælge deres smykker sammen. Dette giver både reklamemæssige fordele, men det er også med til at skærpe hjernerne bag smykkerne, da de kan blive inspireret af hinanden. Denne smykkebutik er helt klart et besøg værd i forbindelse med dit besøg på Jægersborgsgade.

 

Bliv klar til sightseeing på Jægersborgsgade

Sightseeing kan være en hård omgang, ikke blot for det mandelig køn, men også for det kvindelige køn og børnene. Derfor kommer her en guide til, hvordan du forbereder dig til en hel dag med sightseeing på Jægersborgsgade.

 

  1. Lav et budget for dagen. En dag på Jægersborgsgade kan hurtigt blive en dyr fornøjelse på grund af de mange fantastiske butikker, som ligger placeret på den brustenbelagte gade. Et godt tip er at få lagt et budget, inden du tager afsted på sightseeing. På denne måde undgår du at bruge for mange penge.

 

  1. Sov godt natten inden. Søvn har en stor indflydelse på dit humør og engagement. Derfor skal du sørge for at få en god nattesøvn, inden turen går til Jægersborgsgade. En god nattesøvn kan være afgørende for, hvilken oplevelse du får med dig hjem – læs mere om søvnkvalitet her.

 

  1. Husk at oplade dit kamera. Jægersborgsgade er en kulturel oplevelse. Hvis du har interesse for historie og kultur, så er det en rigtig god ide at oplade dit kamera hjemmefra, da der er en masse fine ting at tage billeder af. Hvis du ikke interesserer dig for kultur og historie, så er det alligevel en god ide at oplade dit kamera, da du med sikkerhed vil få nogle hyggelige stunder med familien.

 

  1. Rigtig påklædning: Påklædningen kan være afgørende for din oplevelse på den gamle Københavnske gade. Du befinder dig stadig på dansk grund, og derfor kan vejret være yderst utilregneligt, som altid. Husk regntøj, hvis det skulle ske at regne. Ellers er der rig mulighed for at søge ly i de mange interessante butikker, der ligger på gaden.

 

  1. Sørg for en god morgenmad. Spis en god sund morgenmad (som altid), inden du skal på sightseeing. Det giver ikke blot en god energi, men også en god mæthedsfornemmelse, som kommer dig til gode i løbet af dagen. Hvis du modsat foretrækker at spise dejlig mad udenfor hjemmet, så er der rig mulighed for at gøre det på Jægersborgsgade. Gaden er fyldt med lækre restauranter, og du vil med sikkerhed kunne finde noget, der passer til din smag.

 

  1. Planlæg din sightseeing: Det kan være en god ide at planlægge din tur. Hvad har du lyst til at se, og hvor lang tid skal i bruge på den enkelte aktivitet. Der er stor forskel på, om folk har lyst til at bruge en hel dag på shopping, eller om dagen derimod skal stå på oplevelser med henblik på kultur og historie. Den københavnske gade har det hele, og kun fantasien sætter grænserne for, hvilke oplevelser du vil have med hjem fra dit besøg på Jægersborgsgade.

 

  1. Sammenkæd turen med andre aktiviteter: Sightseeing i Jægersborgsgade kan sagtens tage en hel dag. Hvis du derimod ikke er så meget til sightseeing, så kan du med fordel planlægge din tur i forlængelse af andre aktiviteter i København. Jægersborgsgade ligger centralt på Nørrebro, og du har derfor rig mulighed for at komme direkte til og fra andre aktiviteter i det københavnske nemt og hurtigt. Bus- og togforbindelserne er gode på Nørrebro, og du har derfor rig mulighed for at planlægge din tur som en del af en større helhed. Du kan læse mere om butikkerne på Jægerborgsgade herunder.

Læs også guiden til restauranter i Kødbyen her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *