Posted in Blandet

Derfor er det vigtigt at vedligeholde kloaksystemet

Derfor er det vigtigt at vedligeholde kloaksystemet Posted on maj 30, 2024Leave a comment

Det er vigtigt, at man er opmærksom på at få vedligeholdt kloaksystemet. En ting er, at I renser afløb inde i huset, hvor I selv kan komme til, men nogle gange er det nødvendigt at komme længere ud i kloaksystemet, hvor I ikke selv har mulighed for at rense. Heldigvis er der rig mulighed for at få kloakservice i København, så I kan vedligeholde jeres kloak.

Måske I spørger jer selv, hvorfor det er nødvendigt at vedligeholde det løbende. Ved mislighold risikerer man, at kloakken stopper til – og foregår det længere ude, end I selv kan klare det, kræver det altså også et besøg af en kloakmester for at få det ordnet. Tilstoppede afløb kan blandt andet vise sig ved afløb, der trækker dårligt inde i huset, eller måske lige frem lugtgener. Generne kan både komme fra badeværelset, men også afløbet i fx køkkenet eller bryggerset.

Det kan du selv gøre ved afløbene

Vil du gerne selv prøve at fikse dit tilstoppede afløb, før du involverer andre i processen? Hvis problemet er tæt på huset og for eksempel har at gøre med en tilstoppet vandlås, er det ofte ting, du selv kan hjælpe med. Det kan være, vandet trækker dårligt i brusenichen, så du faktisk tit står og plasker lidt med vand omkring fødderne? En hurtig løsning kan være at prøve at hælde et par kedler med kogende vand igennem.

Det kan være med til at løsne for fedt og snavs, der sidder og blokerer. Hvis muligt, kan du også få meget ud af selv at have en hånd ned i vandlåsen. Der kan ligge rester af hår og lignende, der blokerer, som kogende vand ikke nødvendigvis får bugt med. Afløbsrens er hårdt for rørene. Du kan godt prøve det af, men det bør ikke være en fast løsning, du kører med alt for ofte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *