Posted in Hele København Nyheder

Det sker i København i juli

Det sker i København i juli Posted on juli 2, 2018Leave a comment

Det sker i København i juli 2018

Det er sommer! Solen bager ned og ferietiden er over os. Så i takt med at vi tager på ferie, invaderes byen af turister fra alle verdenshjørner. Gaderne emmer af endnu flere forskellige sprog, end du plejer på en blegfed vinterdag. København er for alvor blevet et internationalt monopol i sommervarmen og sommerens arrangementer er det naturlige mødested for både københavnere og turister.

Sommeren har allerede begunstiget os med masser af solskin og lune, lumre sommerdage. Og nu står juli klar med endnu flere dage, solen kan skinne på – håber vi.

For juli er traditionelt den måned, der er flest sommerlige udendørsarrangementer i byen, som kan nyde godt at det gode vejr. Det er også her, vi københavnere tager ud og turisterne tager ind. Det er ogs her Tivoli står i det flotteste flor, Kongens Have lokker med masser af græs og flotte blomster og Søndermarken er fyldt med glade familier, der nyder det gode vejr bag Søndermarkens tremmedør.

Copenhagen Jazz Festival fylder 40 år

Læs om Copenhagen Jazz Festival på Kobstaden.dkJuli byder også traditionelt på masser af jazz, når Copenhagen Jazz Festival afvikles i dagene fra d. 6. til d. 15. juli. Her er masser af koncerter med både danske og internationale navne med både betalte og gratis arrangementer.

Blandt de gratis er den officielle åbning af Copenhagen Jazz Festival i Kongens have, en koncert med Jesper Thilo Quintet på Viften i Rødovre, Cæcilie Norby med Trio i LO-huset og Niels Wilhelm Knudsen Quartet i Studenterhuset bare på den første dag.

Listen med gratis koncerter er alenlang og netop i år er der ekstra grund til begejstring. For I år er der 40 år siden, den første Copenhagen Jazz Festival blev afholdt. Det var i juli måned 1978 og siden har Københavns det været største festivalarrangement, endskønt der ikke er meget liggen i telt og stå i smat til knæene over det.

Morgenmad i den eksklusive prisklasse

På den kulinariske front burde sommervarmen give rig anledning til at nyde en is – eller tage en sen morgenmad med gode venner i ferietiden. Og hvad er vel mere afkølende på en hed og lommer sommerdag, end at forlægge begge dele til Winterspring. Bare navnet får en til at føle den forfriskende og befriende kulde i sommerheden.

Winterspring er en ny morgenmads- og dessertbar – to næsten uforlignelige størrelser – som har til huse i Store Strandstræde 16. Her kan du få fantastiske morgenmadsanretninger til en pris, der nok skal vække de fleste. 350 kroner for morgenmenu med kaffe. Men så får du også serveret noget virkelig kræs som f.eks. vegansk Jersey Yoghurt med rabarber og granola, sennepssalat med surdejsvaffel og et hav af forskellige kaffevarianter.

På dessertsiden bærer menukortet naturligvis præg af, at Karina Schmitt Lund har en baggrund med at fremstille is. Det gjorde hun også under samme navn, før hun åbnede morgenmad- og dessertbaren her. Desserterne er skabt omkring disse is og komponeret af en kreds af danske Michelinkokke fra nogle af landets bedste restauranter.

Det borger for kvalitet i både ingrediensvalg og anretning og det hele følges til dørs af de hyggelige, intime lokaler, som ”baren” har til huse i.

Fokus på børn og kultur

Mangler du aktiviteter til børnene i sommerferien? Så send dem på kunstoplevelse på f.eks. Nationalmuseet. Her kan de opleve deres egne forhold gennem tiden på Børnenes Museum.

De kan også tage på kunstlegeplads på Ordrupgård. Her inviteres der til leg mellem parkens mange kunstværker, også selv om Ordrupgård er lukket i hele 2018 på grund af ombygning og restaurering.  Adgangen er gratis.

Endelig kan hele familien tage på Louisiana. Så kan de voksne nyde udstillingerne, mens ungerne udfolder deres kreativitet i Børnehuset på Louisiana.

Det samme kan I gøre på Arken, hvor børnene kan få en på kreativiteten i det særlige kunstværksted Kreativ for børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *